Obavijesti

Tech

Komentari 1

Nove zvijezde: YouTubeom protiv bolesti i predrasuda

Nove zvijezde: YouTubeom protiv bolesti i predrasuda
3

Kako manevrirati invalidskim kolicima ili kako izabrati cipele ako imate cerebralnu paralizu - novi 'youtuberi' na zabavan način pokazuje svakodnevicu svojih bolesti

VIDEO

YouTube je mnogim anonimcima pomogao da postanu zvijezde i zahvaljujući videima - u kojima ponekad ne pokazuju ništa doli sebe kako pričaju u kameru - počnu odlično zarađivati, ali nova generacija popularnih 'youtubera' malo je drugačija . Robyn, Rikki i Jack YouTube koriste kako bi se borili protiv predrasuda te svijetu pokazali kako su jednaki poput drugih ljudi, iako su svi troje teško bolesni.

Robyn Lambird je 18-godišnja Australka koja boluje od cerebralne paralize, u svojim videima priča o modi, uljepšavanju te izazovima koje joj pritom, ali i općenito postavlja njezina bolest. Počela je snimati i na YouTubeu objavljivati kako bi oni s istom dijagnozom vidjeli da nisu sami.

VIDEO

- Još mi se događa da mi ljudi u stvarnom životu iznenađeno priznaju kako sam im kul. Kao da ne mogu biti kul ili me ne bi trebala zanimati moda jer sam bolesna - rekla je Robyn za BBC .

Sa sličnim se stavovima susrela Rikki Poynter, koja ima oštećenje sluha, a na YouTubeu je počela objavljivati lifestyle teme poput šminke i mode, a kad joj je to dosadilo usredotočila se na teme koje su bliske ljudima sa sličnim oštećenjima kao njezino.

VIDEO

Na Rikkinom kanalu može se tako saznati koliko je teško ljudima s oštećenjem sluha družiti se na bučnom mjestu, a aktivno se zalaže kod drugih popularnih 'youtubera' da svoje filmiće prilagode za osobe koje ne čuju dobro.

Izazove koje pred njega postavlja činjenica da se kreće uz pomoć invalidskih kolica na zabavniji i ne patetičan način na YouTubeu predstavlja Jack Binstead, koji sa svojim kolicima izvodi prilično impresivne akrobacije.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način