Obavijesti

Tech

Komentari 7

Novo izdanje SUV bestselera: Teška misija za Kiju Sportage

Novo izdanje SUV bestselera: Teška misija za Kiju Sportage
8

Prošle je godine bio najprodavaniji kompaktni SUV u Hrvatskoj, a podjednako je popularan kod privatnih kupaca i tvrtki. Novi model ima mnogo poboljšanja, ali i nešto višu cijenu

VIDEO

Prošla generacija Sportagea izazvala je pravu pomamu, a iako novi model nema toliki “wow efekt”, radi se o jednom od najzanimljivijih SUV-ova na našem tržištu. 

Nova generacija Sportagea ima težak zadatak, nadmašiti super uspješnog prethodnika. Dizajn je osjetno promijenjen, a prednjim dijelom sada dominira maska, karakteristična za sve nove Kia modele. I stražnji dio izgleda vrlo impresivno, a cijeli automobil je porastao u duljinu za 4 cm, što je rezultiralo s više prostora u unutrašnjosti. U prtljažnik s dvostrukom podnicom stanu 503 litre.

U kabini su korišteni kvalitetniji materijali, a oprema je bogatija. Ergonomija je vrhunska, no ostaje dojam da se pri kreiranju unutrašnjosti moglo upotrijebiti malo više mašte. No Sportage oduševljava izuzetno udobnom vožnjom i vrhunskom zvučnom izolacijom.

Mnogo novosti Sportage donosi i ispod lima. Pored poznatog osnovnog benzinskog motora s 132 KS tu je novi 1,6-litreni benzinski turbo  sa 177 KS. Dizelsku stranu predstavlja provjereni 1,7-litreni motor sa 115 KS, te poboljšani 2-litreni motori sa 136 i 185 KS. Najbolje performanse pruža upravo novi turbobenzinac s maksimalnom brzinom od 202 km/h i ubrzanjem do 100 km/h za 9,5 sekundi. U ponudi je i mjenjač s dvostrukom spojkom uz benzinski motor te klasični automatik uz snažnije dizele, uz koje dolazi i serijski pogon na sve kotače.

Novi Sportage je mnogo zabavnije voziti u odnosu na prethodnika, i na tome je Kia vrlo mnogo radila, a rezultati se vide. Tu je i hrpa novih tehnologija poput bežičnog punjenja telefona, sustava zadržavanja vozila unutar traka i autonomnog kočenja u nuždi. Osnovni Sportage i dalje ima atraktivnu cijenu. Benzinski model stoji 166.990 kuna, a dizel 181.990 kuna, no poželite li nešto snažniji i bolje opremljeni model s pogonom na sve kotače, platit ćete mnogo više. Najjeftiniji 4x4 tako stoji 259.990 kn, a top model čak 354.990 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Telemach Hrvatska diže cijene, uvećani računi stižu u kolovozu
RAST ZA 7,2 POSTO

Telemach Hrvatska diže cijene, uvećani računi stižu u kolovozu

Riječ je o usklađenju cijena s godišnjom stopom inflacije temeljem indeksne klauzule, na temelju čega Telemach, kao i ostali telekomi, od prošle godine imaju mogućnost usklađenja cijena jednom godišnje

Davno zaboravljeni messenger ICQ gasi se nakon 27 godina
SJEĆATE LI GA SE?

Davno zaboravljeni messenger ICQ gasi se nakon 27 godina

Godine 2020. preuzeo ga je ruski Mail.ru (danas VK Tech). Iako su ga ažurirali i napravili nove i moderne verzije, ICQ više nije bio privlačan pa su Rusi sada najavili da ga gase
3 meme kriptovalute koje imaju potencijal od 1000x
MEME TOKENI

3 meme kriptovalute koje imaju potencijal od 1000x

Meme kriptovalute su veliki hit na kripto tržištu ovog tjedna