Tech

Komentari 233

U početku bijaše tvit: Pretraži sve što se pisalo na Twitteru

U početku bijaše tvit: Pretraži sve što se pisalo na Twitteru

Umjesto nekoliko milijuna tvitova objavljenih unazad tjedan dana, sad možete pretraživati stotine milijarda njih, odnosno sve javno objavljeno na tom servisu

Stotine milijardi tvitova, odnosno statusa dugih do 140 znakova, objavljeno je na toj društvenoj mreži od njezina početka 2006. godine. S obzirom na brojnost objava, Twitter je donedavno nudio mogućnost pretraživanja samo onih recentnih, objavljenih unazad tjedan dana.

To je mučilo programera Paula Burnsteina koji je radio za internet kompaniju Salesforce - na Twitteru je komunicirao s kolegama iz cijelog svijeta, pomagali su si riješiti probleme i često je imao potrebu potražiti neki od linkova koje nije stigao spremiti, a kolege su mi poslale na Twitteru. Zbog toga je promijenio posao, 2011. je počeo raditi za Twitter, a zadatak mu je bio - napraviti tražilicu za sve ikad objavljene tvitove.

Burnstein i njegov tim to su i napravili pa odsad možete pretraživati sve što je na Twitteru objavljeno od 2006. na dalje, pa pronaći i prvu objavi osnivača Twittera, Jacka Dorseya, koji je 21. ožujka 2006. napisao: Upravo podešavam svoj Twitter.