Tech

Komentari 1

Od EU dobili više od milijun kn za razvoj aplikacije za fitness

Od EU dobili više od milijun kn za razvoj aplikacije za fitness

Mogy je osigurao 1,342 milijuna kuna u projektu koji sufinancira i EU kako bi dodatno unaprijedili aplikaciju. Među novitetima koje spominju su i podrška za razne fitness narukvice, ali i pametne fitness sprave

Hrvatski startup Mogy koji spaja fitness trenere i vježbače objavio je u četvrtak kako su osigurali 1,342 milijuna kuna koje će uložiti u razvoj i unaprjeđenje poslovanja tvrtke. 

Radi se o projektu Mogy App koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a čak 90 posto sredstava uložila je EU. 

- Vrlo smo ponosni što smo dobili sredstva koja će nam uvelike pomoći u daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja tvrtke. Aplikaciju Mogy razvijamo već duže vrijeme, a bez velike podrške suradnika i partnera ne bismo bili tu gdje smo dana - rekao je Andrej Radinger, direktor tvrtke Mobile Gym. Projekt će trajati do 1. srpnja sljedeće godine. Među novitetima koje su spominjali su podrška Mogyja za razne fitness narukvice, ali i pametne fitness sprave. 

Inače, upravo uz Mogy je i profesorica kineziologije Mirela Šunda uspjela  potaknuti đake đakovačke Gimnazije A.G. Matoša da sami u slobodno vrijeme vježbaju tjelesni i to nekoliko sati tjedno.

- Prva ideja bila mi je dati mogućnost djeci da budu tjelesno aktivni i izvan nastave jer mislim da je dva sata tjelesnog tjedno premalo za današnju djecu koja puno sjede i slabo se kreću - ispričala je Mirela za 24sata. Iako su krenuli s jednim razredom, stvar je ubrzo eksplodirala tako je u projektu sudjelovalo više od stotinu učenika u školi.