Obavijesti

Tech

Komentari 5

Olakšajte si život: Ne bježite, tehnologija danas puno pruža...

Olakšajte si život:  Ne bježite, tehnologija danas puno pruža...
1

Napredak u komunikacijskim uređajima omogućio je da danas nikad veći broj uređaja može biti povezan na internet kako bi nam život bio lakši i da niz stvari u domu možemo automatizirati glasom ili mobitelom

VIDEO

Gadgeti koji nas okružuju iz godine u godinu sve su pametniji, no naši su domovi nekako vječno ostali zanemareni. Međutim, zahvaljujući širenju interneta stvari, to se sve mijenja, pa uređaji i sama kuća, sada mogu biti svjesni okoline. Jednom kad isprobate što sve omogućuju ovakvi gadgeti teško ćete se odreći toga i vratiti na staro. 

Robot može usisavati za vas


Robotski usisavači nisu više tolika novost, a i cijenom su postali sve povoljniji. Eufy Robovac 11S predstavlja odličnu vrijednost za novac, a u ovoj Slim verziji još se lakše može zavući pod razne komade namještaja, uz veću snagu usisavanja i tihi rad. Proizvođač usisavača je Anker, poznat po raznim vanjskim baterijama i adapterima, a njihova baterija osigurava 100 minuta rada. Opremljen je infracrvenim senzorom kojim izbjegava prepreke i senzorima kojima će izbjeći pad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravljajte garažnim vratima bilo gdje


Uz ovaj uređaj možete pratiti tko se nalazi ispred garažnih vrata, ali i upravljati samim vratima gdje god se nalazili u svijetu. Sve što vam je potrebno je mobitel na koji ćete dobiti notifikaciju kad se vrata otvaraju i zatvaraju, a može biti korisno, ako želite nekog pustiti u garažu, a niste kod kuće ili je vaše dijete zaboravilo kod za garažu. Autori Chamberlain MYQ uređaja navode da radi s većinom uređaja za otvaranje te sa Apple i Android uređajima. 

Bond će opametiti vaš ventilator


Svojim ventilatorima ili kaminom u kući možete upravljati glasom pomoću Bonda, maleonog uređaja koji podržava Amazonovu Alexu i Google Home. To znači da ćete moći narediti Alexi da pojača ventilator i vatru u kaminu bez da posežete za daljinskim upravljačem. Naime, da bi se uređaj mogao povezati sa stropnim ventilatorom ili kaminom, oni moraju raditi na daljinski, a Bond će detektirati radijske i infracrvene signale. 

Robotska prskalica za vrt


Pametni uređaji za vaš dom ne moraju biti ograničeni samo na unutrašnjost kuće.  Rachio WiFi Smart Lawn Sprinkler Controller ima dugo ime, no u osnovi se radi o kontroleru za vrtne prskalice koje su sada kompatibilne s Amazonovom Alexom i Google Home sustavima, pa preko telefona možete glasom reći prskalicama da zaliju travnjak. No još bolja stvar je da prskalica može automatski prilagoditi rad prema lokalnom vremenu - korisna opcija za vrijeme kad ste na godišnjem. 

Termostat koji uči kakvu temperaturu želite u kući


Nestov pametni termostat na tržištu je prisutan već nekolliko godina, a prije četiri godine kupio ga je Google. Iz generacije u generaciju je dobivao naprednije funkcije. Osim što preko njega možete jednostavno upravljati grijanjem i hlađenjem u domu, najnoviji model ima kvalitetniji ekran i bolju integraciju s Amazonovom Alexom. Iz vaših navika uči kakva vam je temperatura najugodnija kad ste doma, a sam se gasi kad vas nema. Uz to, uči kako se vaš dom zagrijava i zna kolika je vlaga u kući, a može se povezati i sa bojlerom za toplu vodu. Nest inače sada nudi i nadzorne kamere, zvona, detektore dima.

Dodajte pamet u bravu


August Smart Lock Pro omogućit će ulaznim vratima vašeg doma da postanu pametna, pa će znati kad se približavate svojim telefonom i automatski će vam se otključati ili zaključati kad izlazite iz stana. 
Mobitelom ćete moći otključati i zaključati vrata i kontrolirati pristup stanu bez da mijenjate standardnu bravu, a osim toga August će znati i jesu li vrata pravilno zatvorena. Kao što je popularno s nizom uređaja, i sa vratima možete razgovarati i to kroz Siri, Alexu ili Googleov Home uređaj te pratiti aktivnosti gdje god se nalazili. 

Uživajte u glazbi pod tušem

Mnogi od nas nose mobitele u kupaonicu i time riskiraju izlaganje velikoj vlazi samo kako bi mogli slušati glazbu dok se pripremamo za posao ili kupamo. Bluetooth zvučnik je bolje rješenje u svakom slučaju jer mobitel možete ostaviti na sigurnome u prostoriji do, a H2OVibe je glava u koju je integriran Bluetooth zvučnik s tipkom koja omogućuje da se javite na telefon. Ako želite jednostavno ga možete odvojiti i koristiti bilo gdje u stanu. Ugrađena baterija omogućuje do 11,5 sati slušanja glazbe.

Upravljajte rasvjetom u cijelom stanu

Pametne žarulje i rasvjetni uređaji prisutni su već nekoliko godina, a s vremenom im pada cijena te rastu mogućnosti. Nove žarulje su dugotrajnije, jednostavnije za postavljanje i puno pametnije od prethodnika. Nude ih brojni proizvođači, a Philips je sa svojom Hue linijom jedan od najpoznatijih. Njihove žarulje dolaze u različitim oblicima, ali i opcijom da prikazuju cijeli spektar boja, pa i da ih spojite sa njihovim Ambilight televizorima kako bi boje sa ekrana prenijeli i na žarulje i poboljšali doživljaj gledanja filmova. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija