Obavijesti

Tech

Komentari 42

'Opasne su': Samsung povlači čak 2,8 milijuna perilica rublja

'Opasne su': Samsung povlači čak 2,8 milijuna perilica rublja
1

Vrata perilice rublja se tijekom rada mogu nenadano odvojiti od kućišta perilice, što predstavlja znatan rizik od ozljeđivanja. Već imaju prijavljenu slomljenu vilicu, ozlijeđeno rame...

VIDEO

Novi udarac za Samsung Electronics. Nakon što su sa svjetskog tržišta morali povući 2,5 milijuna eksplozivnih Note 7 telefona, sada s američkog tržišta povlače oko 2,8 milijuna perilica rublja. U pitanju su, kako navode, sigurnosni razlozi.

Riječ je o perilicama koje imaju vrata s gornje strana, i upravo su ona glavni problem, Naime, vrata se tijekom rada perilice mogu nenadano odvojiti od kućišta perilice, što predstavlja znatan rizik od ozljeđivanja, piše Business Insider.

Perilice koje se povlače proizvedene su između ožujka 2011. i studenog 2016. godine.  Koliko je do sada poznato, riječ je o perilicama koje se prodaju isključivo na američkom tržištu.

Samsung je do sada primio izvješća o devet slučajeva ozljeda, koje uključuju slomljenu vilicu, ozlijeđeno rame i slične ozljede koje uzrokuje udarac ili pad.

Iako se ovaj kvar ne čini povezan s onim kakve je imao Note 7, zbog ovoga će se definitivno pojaviti zabrinutost o sustavima kvalitete kontrole i sigurnostima proizvoda.

U svojem priopćenju, Samsung je naveo kako će kupcima spomenutih perilica rublja ponuditi popravak kod kuće koji uključuje 'učvršćivanje gornjeg dijela perilice' (zajedno s jednogodišnjim produženjem jamstva), ili isplatu dijela novca koji se može upotrijebiti za novu Samsungovu perilicu ili perilicu nekog drugog proizvođača.

U Samsungu navode kao će iznos novca koji će vraćati ovisiti o datumu i modelu perilice rublja koju kupci vraćaju. Povrat cijelog iznosa dobit će samo oni koji su kupili perilicu u posljednjih 30 dana. 

Kao što je bio slučaj s Note 7, Samsung i sada pokušava kupce, unatoč ovoj 'nezgodi', uvjeriti da ostanu vjerni njihovom brendu. U tvrtki napominju da će oni koji vrate perilicu i kupe novu Samsungovu perilicu rublja dobiti 'dodatnih 150 dolara posebnih pogodnosti za vjernost'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo