Obavijesti

Tech

Komentari 5

Ova 3 alata mora imati svaki pravi majstor. Ne posuđujte, nego povoljno nabavite

Powered by Shopaj24

Ova 3 alata mora imati svaki pravi majstor. Ne posuđujte, nego povoljno nabavite

Bilo da ste profesionalci ili da u slobodno vrijeme popravljate stvari po kući i oko nje, osim temeljnih komada alata postoje oni koje svaki pravi majstor mora imati u kolekciji. Donosimo vam top 3 stvari koje će vam olakšati posao

VIDEO

Kaže se kako loš majstor uvijek krivi svoj alat, ali i da bez alata nema zanata. Kako god okrenete, alat je ključ svakog posla. Neovisno o tome jeste li građevinar i od toga živite ili u slobodno vrijeme popravljate i radite stvari na kući i oko nje, važno je da ste opremljeni pravim i kvalitetnim alatom. Osnovne stvari poput čekića, kliješta, odvijača, škara, libele, metra i imbus ključeva sigurno imate. Zato vam donosimo tri stvari u koje se isplati uložiti, na prijedlog portala Shopaj24.

1. Udarna bušilica

Udarna bušilica dovoljno je jaka da razbije tvrdi beton, ali i dovoljno precizna da može izbušiti rupe u betonu za montažne poslove. Posjeduje snagu kojoj čekić bušilica ne može konkurirati. Iako imaju uobičajeno svrdlo, ovaj tip bušilice koristi i veliki klip za proizvodnju snage. Osim toga, važno je spomenuti kako je udarna bušilica, iako je jača, mnogo ugodnija za korištenje jer su vibracije koje prolaze kroz šake i ruke mnogo manje. Svakako uzmite u obzir da je malo teža.

Ako imate zahtjevniji posao koji morate obaviti, Boxer udarno okretna bušilica SDS PLUS 26 mm idealna je za klasično bušenje, bušenje s čekićem te pneumatsko štemanje. Osim promjene smjera i regulacije okretaja 0-1100 okr/min, u kompletu s bušilicom dobivate pet komada vrhunskih SDS PLUS nastavaka za bušenje i štemanje te dodatnu glavu za normalna svrdla.

2. Motorna pila

Idući alat koji bi svaki pravi majstor trebao posjedovati jest motorna pila. Ona se najčešće koristi za sječu drveća, šišanje živica, rezanje raznih materijala poput betona, a specijalizirane pile i za, primjerice, rezanje leda. Haina Aku motorna pila visoke je kvalitete izrade, ergonomski je oblikovana te je izuzetno praktična za rad. Nudi veliku snagu, a manju masu od motorne pile na benzin iste snage, i to s dvije baterije. Također, pila proizvodi izuzetno nisku razinu buke, a jednostavna je za održavanje.

Haina električni sustav s izravnim pogonom i rotorom bez četkica izrađen prema Makita patentu pruža snagu benzinske motorne pile. Dvije snažne litij-ionske baterije od 4.0 AH 62 V daju i više nego dovoljno snage za sve zahtjevne poslove rezanja, a ova pila ima i ugrađen spremnik za ulje te dolazi opremljena izuzetno izdržljivim lancem Oregon Gold series. Dužina mača je 35 cm te nudi jednostavan sustav zatezanja. Ako ne želite kupovati benzin, miješati ulja, skidati svjećice i povlačiti prije svakog starta, onda je ovakav model idealan za vašu kolekciju.

3. Ručna mikser miješalica

Ručna mikser miješalica najprikladnija je za miješanja stvari poput šljunka, boje, cementa, žbuke itd. Velika prednost ovog alata je ta što uz pomoć njega možete postići glatku smjesu koja će vam osigurati jednoliku primjenu. U kompletu ručne mikser miješalice dolaze dva nastavka za miješanje, ključevi za montažu i demontažu miješala te dodatni set četkica za elektromotor.

Ova miješalica ima podesivu brzinu putem varijabilnog prekidača. Napon iznosi 230 V - 50 Hz, a brzina praznog hoda je 1000 min-1. Riječ je o mikseru snage 1200 W koji teži 4,9 kg, a dug je 60 cm. Njegov maksimalni promjer je 120 mm. 

Osim navedenih stvari svakako je dobro imati i neke prateće alate koji će dodatno olakšati obavljanje posla. Tako, primjerice, nakon sječe grana možete iskoristiti motornu drobilicu Zipper, koja će usitniti komadiće drveća, grančica ili lišća te vam pomoći u pravljenju komposta ili biomase za zemlju. Ako uređujete travnate površine, svakako pogledajte Garten Kaiser Trimer, a za kraj bi dobro došao EINHELL visokotlačni perač, koji će temeljito očistiti svu prljavštinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Powered by Shopaj24

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...