Obavijesti

Tech

Komentari 47

Pametni Dual SIM telefoni su kao penicilin za skupe tarife

Pametni Dual SIM telefoni su kao penicilin za skupe tarife
8

Ne treba vam jedan mobitel za posao, a drugi za privatne potrebe. Poštedjet će vas visokih računa u inozemstvu, a od operatera možete izabrati najbolje tarife za sebe

VIDEO

Mobiteli s utorima za dvije SIM kartice, takozvani dual SIM-ovi, nisu neka novost, no prvi put takvi uređaji performansama ne zaostaju nekoliko svjetlosnih godina za top modelima. Štoviše, čak i top modeli na mnogim tržištima dolaze s dva SIM utora. Hrvatska za sada nije među njima. 

Osim modela renomiranih proizvođača, na njihovu popularnost posebno je utjecala “invazija” kineskih i niskobudžetnih smartphonea koji se unatoč lošijoj kvaliteti izrade te limitiranim mogućnostima sve bolje prodaju. Kako telekomunikacijski operateri i dalje nude zanemariv broj dual SIM-ova, većina ih je u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ugovornih obaveza. Telekomi su i dalje rezervirani zato što uz dual SIM mobitel ne morate kupiti dva uređaja, ali i zbog toga što su otključani za sve mreže. Tako na jednoj kartici možete odabrati tarifu koja vam je najpovoljnija za telefoniranje, a na drugu onu za “surfanje”, slanje SMS-a...

Samsungov Android elegantnog dizajna

Galaxy Grand Neo Duos također pokreće četverojezgreni procesor, ekran je dijagonale 5 inča i rezolucije 480 x 800 piksela. Za pohranu podataka nudi 8 GB memorije, proširivih uz memorijske kartice do 64 GB, a baterija je kapaciteta 2100 mAh. U prodaji je od srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz Desire 500 uvijek ste u toku sa svime

HTC Desire 500 se od konkurencije ne razlikuje po performansama nego po softverskim mogućnostima; sučelje HTC Sense 5 fokusirano je na jednostavnost korištenja, a inovativni BlinkFeed na 4,3-inčnom zaslonu prikazat će vama najbitnije vijesti s internetskih portala ili Facebook profila.

Nokia 630 je prva Dual SIM Lumia u povijesti

Ujedno je i prvi model s novom Windows Phone 8.1 nadogradnjom. Osim standardne izvedbe s jednom 3G SIM karticom nudi se i model s dva 3G SIM utora. Pokreće je četverojezgreni procesor Snapdragon, stražnja kamera snima s 5 megapiksela, a IPS zaslon je dijagonale 4,5 inča.

Smart Fly x50 uz Simpu daje 2 GB za surfanje

Uz najnoviji hrvatski smartphone brenda Vivax dolazi dodatni poklopac baterije u bijeloj boji, silikonska zaštita i zaštitna folija za 5-inčni zaslon. Procesor je četverojezgreni, kamera raspolaže s 8 megapiksela, a za pohranu podataka tu je osnovnih 4 GB. Gratis 2 GB za surfanje potrebno je potrošiti u 30 dana od aktivacije kartice. 

Prestigio jedini nudi 200 GB na MultiCloudu

Prestigio je unazad nekoliko godina stekao reputaciju proizvođača kvalitetnih mobitela po nevjerojatnim cijenama. Takav je i MultiPhone 5300 DUO. Opremljen je 5,3-inčnim ekranom, 8-megapikselnom kamerom, četverojezgrenim procesorom i baterijom od 2100 mAh. Uz uređaj dobit ćete i nevjerojatnih 200 GB u oblaku na godinu dana.

Uz Nou ide i besplatna navigacija

Mobitel H18 Noa H42 s 5-inčnim IPS zaslonom rezolucije 854 x 480 piksela i gustoće 195 ppi pokreće četverojezgreni procesor. “Pomaže” mu 1 GB RAM-a, a fotografije snima u 8 megapiksela. Stoji samo 1000 kn, a dolazi u paketu s Mireo Don’t Panic! navigacijom s kartama Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore. 

Vrhunski uređaj u kućištu tankom samo 6,9 milimetara

Alcatel One Touch Idol X svojim moćnim hardverom spreman je nositi se s najsnažnijim modelima. IPS LCD dijagonale 5 inča rezolucije 1080 x 1920 piksela, 2 GB RAM-a, 13.1 megapikselna kamera, Dual SIM funkcionalnost i četverojezgreni procesor samo su neki od njegovih aduta.

Ekstremno niska cijena u odnosu na performanse

Meanit MG420 Promise prima dvije SIM kartice, dvojezgreni procesor na taktu 1.0 GHz uparen je s 512 MB RAM-a. Ekran dijagonale 4 inča raspolaže s 480 x 800 piksela, stražnja kamera snima s 3.2 mpx, a interna memorija nudi 4 GB. Uz crnu, dobit ćete i crvenu masku besplatno. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi
HRVATI NA ODMOR U ŠPICI?

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi

Hrvati većinom ciljaju na srpanj i kolovoz, a Hrvatima su pak, top destinacije bile Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje financijske aplikacije Revolut

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...