Tech

Komentari 109

Muskova nova igračka: Kupio je Twitter za 44 milijarde dolara

Muskova nova igračka: Kupio je Twitter za 44 milijarde dolara

Twitter ima svrhu i važnost koja utječe na cijeli svijet, napisao je direktor Twittera Parag Agrawal komentirajući kupnju. Musk je govorio kako Twitter treba transformirati i da ne ostvaruje svoj potencijal

Milijarder Elon Musk postigao je dogovor o kupnji Twittera za otprilike 44 milijarde dolara, objavila je večeras kompanija, prenosi AP.

Iz Twittera kažu da će postati privatna kompanija nakon zaključenja prodaje. 

- Twitter ima svrhu i važnost koja utječe na cijeli svijet - napisao je direktor Parag Agrawal. Dodao je kako je iznimno ponosan na timove i nadahnut radom koji nikad nije bio važniji.

Musk je inače govorio kako želi kupiti Twitter jer misli da ne ostvaruje svoj potencijal kao platforma za 'slobodan govor'. Rekao je da ga treba transformirati kao privatnu kompaniju kako bi izgradili povjerenje s korisnicima i bolje ostvarivali ono što je nazvao 'društvenim imperativom' slobodnog govora.

Prije par sati je na Twitteru napisao i kako se nada da će njegovi najžešći kritičari ostati na Twitteru jer to je ono 'što znači sloboda govora', a oglasio se i nakon što je objavljena vijest o akviziciji.

- Sloboda govora je temelj funkcionalne demokracije i Twitter je digitalno središte gdje se raspravlja o temama ključnim za budućnost čovječanstva - rekao je Musk.

- Želim učiniti Twitter boljim nego ikad tako što ću ga obogatiti novim mogućnostima, učiniti algoritme otvorenima i povećati povjerenje te poraziti botove i osnažiti ljude. Twitter ima ogroman potencijal. Veselim se raditi s kompanijom i zajednicom kako bi otključali taj potencijal - rekao je.

Musk će, kako se navodi, platiti 54,20 dolara po dionici.

Uskoro više