Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Pogledajte kako izgleda kad Teslin auto vozi umjesto vas

Teslini automobili proizvedeni nakon rujna prošle godine mogu uz nadogradnju softvera voziti sami, no Elon Musk upozorava da ne skidate ruke s volana

YouTube
Video: YouTube
12 komentara

Teslin Model S dobio je novi softver kojim gradskim ulicama može voziti na 'autopilotu', a kompanija Elona Muska pokazala je kako su daleko nadmašili konkurenciju koja razvija slične sustave.  Slične sustave koji će automobil držati u voznoj traci, održavati razmak ili pomoći pri parkiranju razvijaju i drugi proizvođači, ali u Tesli su sada dodali i mogućnost automobilu da sam promijeni voznu traku, a kako to funkcionira možete vidjeti ispod teksta kod vozača koji su odlučili isprobati sustav.

Mnogi od njih su u videu učinili upravo ono što je Musk rekao da ne trebaju, a to je da maknu ruke s volana. Naime, iako sustav može upravljati sam, donekle, on nije potpuno autonoman, a vozač i dalje ostaje odgovoran za eventualnu nesreću.

Musk je pak rekao kako je njihov pametni automobil jedinstven i zato što stalno prikuplja podatke od vozača i može se poboljšati.  Sustav će tako pratiti koliko brzo vozači prolaze kroz određene zavoje ili gdje su locirani znakovi za zaustavljanje.

To bi nas sve trebalo dovesti bliže potpuno autonomnim vozilima, a Musk misli kako će do tada proći barem tri godine. No, zakone koji bi dozvolili da ih koristimo mogli bi čekati i duže.

>>> Otkrivamo što muškarac mora nositi kad izađe iz automobila

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message