Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Postao je Guinnessov rekorder: Sto puta dao glas Super Mariju

Na audiciju nije bio ni pozvan i čelnike Nintenda je doslovno zaustavio na izlaznim vratima, ali glas Charlesa Martineta postao je glas Super Marija, najpoznatijeg lika iz svijeta video igara

Foto: Profimedia/Nintendo
1 komentara

Charles Martinet već više od 25 godina ima stalnu gažu u kojoj daje glas Super Mariju, jednom od najpoznatijih likova iz svijeta igara. Sada je dogurao do svoje stote glasovne uloge, a to je bilo dovoljno i da dobije službeno priznanje Guinnessove knjige svjetskih rekorda koja je zbog njega smislila i posebnu kategoriju. 

Super Smash Bros. Ultimate Martinetu je 100. uloga u kojoj je dao glas malenom vodoinstalateru, a prilično je sigurno da će je i zadržati još jako dugo. Primjerice, Nolan North bi tako trebao dati glas Nathanu Drakeu u više od 90 naslova Uncharted serijala da dostigne taj broj. 

IT'S-A ME, MARIO! Posudio mu glas: Upoznajte Super Maria u stvarnom životu

Kako piše Polygon, Martinet je 1995. prvi put dao glas Mariju u igri Mario's Game Gallery za PC, a godinu kasnije stigla je igra Super Mario 64 koja je mnogima vjerojatno i puno poznatija. 

Foto: Nintendo

Martinet je u razgovoru s Guinnessom pričao o prvoj audiciji na koju je doslovno upao te rekao da nije ranije čuo niti za Marija, ali ni za Nintendo. Radio je i prije Marija kao glasovni glumac te mu je prijatelj rekao da ode na ovu audiciju.

- Došao sam s plaže na audiciju i rekli su mi da prestanem pričati kad neću imati što za reći. 28 godina kasnije još imam što za reći - ispričao je Martinet koji je ljude iz Nintenda sreo taman dok su izlazili iz zgrade u kojoj su imali audicije. Nisu bili sretni, rekao je i dodao kako su ipak pristali snimiti i njegov glas. Rekli su mu da glumi talijanskog vodoinstalatera iz Brooklyna. Tu je došao i na ideju da priprema pizzu, a potom je prošao i kroz sve vrste tjestenina u Marijevu glasu što mu je osiguralo ulogu. Kaže kako se baš na taj glas odlučio jer je htio nekog tko će zvučati simpatično, iako bi talijanski vodoinstalater iz Brooklyna možda zvučao prilično agresivnije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message