Obavijesti

Tech

Komentari 3

Povratak u stilu: Isprobali smo Honor 50 s odličnim ekranom, brzim punjenjem i - Googleom

Povratak u stilu: Isprobali smo Honor 50 s odličnim ekranom, brzim punjenjem i - Googleom
8

Honor 50 i Huawei Nova 9 djeluju potpuno identično, jer je njihov razvoj krenuo prije razdvajanja Honora, koji se sada u Europu vraća na velika vrata s jako dobrim telefonom uz žestoku konkurenciju koja ga čeka

VIDEO

Honor 50 je vizualno gotovo identičan Huaweijevom Nova 9 telefonu, a glavni razlog je taj što se radi o posljednjem uređaju čiji je razvoj pokrenut prije nego su se ove dvije kompanije i službeno razdvojile. Honor 50 je tako i nakon dvije godine prvi telefon kojeg ova kineska kompanija predstavlja globalno. Ne radi se tu o flagship uređaju, već o jako dobrom telefonu više srednje klase. Koji za razliku od Nove 9 dolazi s Googleovim uslugama i već mu to daje značajnu prednost, a tu je još i 5G podrška, što usprkos istom čipsetu na Nova 9 uređaju nije dostupno. 

Kao što smo istaknuli kod Nova 9 telefona, radi se o iznimno lakom uređaju koji je jako dobro balansiran sa zaobljenim rubovima, a istaknuti Honorov logo na poleđini ovog uređaja je vizualno najjasniji znak da se ne radi o istim modelima. I ovdje vas neće dočekati 3,5mm utor za slušalice, što je još jedan znak okretanja potpuno bežičnom slušanju glazbe. Na stražnjoj strani dominira modul za kamere, koji je, navode, inspiriran starinskim kamerama. 

Ekran od 6,57 inča s OLED panelom (FHD+) i 120 Hz osvježenjem slike jako dobro radi u praktično svim situacijama. Osvježenje slike možete i smanjiti, no 120 Hz je poželjnija opcija jer ćete tako uživati u iznimno glatkim animacijama samog operativnog sustava. Uz to, ovaj je ekran jako dobar za guštanje u igrama ili gledanje serija na Netflixu.

Kao i kod Nove 9, straga vas čeka isti broj kamera, no specifikacije su blago promijenjene. Glavna kamera ima senzor od 108 megapiksela, odnosno spaja 9 okolnih piksela u jedan kako bi prikupili više informacija i u konačnici dobili sliku od 12 megapiksela. Kamera je snimala zadovoljavajuće fotografije i pri slabom svjetlu, ima brzo fokusiranje, a i u većini slučajeva podaci iz dubinskog senzora rezultiraju dobro balansiranim fotografijama. No u portretnom modu je ta razlika između subjekta i pozadine nekad previše umjetna. Uz glavnu kameru, tu su još i taj dubinski od 2 megapiksela i makro senzor od 2 megapiksela te ultraširokokutna od 8 megapiksela. Prednja kamera snimat će vas u rezoluciji od 32 megapiksela i ona također nudi portrete i dobre selfije, a primjere nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku. Što se videa tiče, on je ograničen na 4K i 30 fps, a kao i na Nova 9 modelu, imate nekoliko opcija za snimanje videa s različitim kamerama u isto vrijeme. 

POGLEDAJTE GALERIJU

9
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Telefon pogoni Snapdragon 778G, s 5G podrškom, i to je glavna razlika u odnosu na Nova 9 uređaj. U svemu ostalom, djeluju gotovo identično. Telefon je prilično brz, u svakodnevnom radu nećete primijetiti da nije duplo skuplji uređaj, sve aplikacije se pokreću bez ikakvih zastajkivanja, a čak i kod većine igara nećete primijetiti da nije top model.

Što se softvera tiče, Honor je Android 11 doradio MagicUI sučeljem, no nema tu previše bespotrebnih aplikacija, a kako je ovo telefon sa standardnim Googleovim servisima, sve radi baš kako bi trebalo, dok se na Nova 9 oslanjamo na App Gallery.

Kapacitet baterije je 4300 mAh, što će vam biti dovoljno za cijeli dan rada i korištenja telefona, a uz malo laganije 'stiskanje' telefona, izvući ćete dan i pol bez teškoća. No, tu je 66W punjač, što znači da manje od 40 minuta vam treba da se napunite od nule do 100 posto, tako da vam baterija ne predstavlja veliku brigu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.