Obavijesti

Tech

Komentari 50

Preklopni Galaxy Z Fold 2 košta 15.499 kuna, ali uz stari telefon možete proći i 3000 kn jeftinije

Preklopni Galaxy Z Fold 2 košta 15.499 kuna, ali uz stari telefon možete proći i 3000 kn jeftinije
13

Samsung je najavio još jedan preklopni telefon na kojem su unaprijedili ekran i sustav zatvaranja, ali i nakrcali ga gomilom moćnog hardvera i 5G podrškom

VIDEO

Samsung je u ponedjeljak otkrio detalje novog preklopnog Galaxy Z Fold 2 telefona koji će biti najskuplji Galaxy kad krene u prodaju 18. rujna, a cijena će mu biti 15.500 kuna, što je identično cijeni po kojoj je stigao i prethodni Fold.

Korejski div već je krenuo s predbilježbama za novi telefon, a tko ga planira kupiti, može uštedjeti i kroz program dostave rabljenog telefona ili otkupa i to do 3000 kuna.

Telefon su najavili još u kolovozu, a radi se o novoj generaciji Samsungova preklopnog dizajna u kojem slijede filozofiju da se ekran rastvara kao knjiga te je zaštićen kućištem uređaja. Dijagonala tog ekrana je sada 7,6 inča, a narastao je i vanjski ekran i to na 6,2 inča.

U Samsungu ističu da su slušali informacije korisnika i ovaj vanjski ekran bio je jedna od stvari na kojoj su očito puno poradili jer je na prethodniku taj ekran bio puno manji i nepraktičan. S unutarnje strane veliki rasklopivi ekran od 7,6 inča ima i 120 Hz osvježenje što će doći do izražaja kod igara. Uz ultra tanko staklo koje štiti glavni ekran, Fold 2 je dobio i novu šarku s kvalitetnijim mehanizmom nego na malom preklopnom Flipu. 

Što se produktivnosti tiče, ovo bi trebao biti pravi radni stroj na kojem ćete moći istovremeno imati više pokrenutih aplikacija, a brojne imaju i optimizirani prikaz za ovakav uređaj. Među njima tu su Spotify, YouTube ili Gmail. 

Što se kamera tiče, Fold 2 ih ima pet i to dvije selfie kamere, jedna na unutarnjem ekranu, a druga je na vanjskom ekranu i istih su specifikacija - 10 mpx, f/2,2. 

Sa stražnje strane je trostruki sustav kamera od 12 megapiksela, širokokutna s f/1,8 otvorom blende, telefoto kamera s f/2,4 otvorom blende i dvostrukom optičkom stabilizacijom te ultra-širokokutna kamera sa kutom od 123 stupnja i f/2,2 otvorom blende. Dok S20 i Note 20 snimaju 8K video, ovdje to nije podržano.

Naravno tu je 7nm procesor s 8 jezgri, 12 GB RAM-a i 256 GB memorije. Kapacitet baterije je 4500 mAh, a podržava i brzo bežično punjenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama