Obavijesti

Tech

Komentari 44

Premijera: Nova generacija Astre je nešto sasvim drugačije

Premijera: Nova generacija Astre je nešto sasvim drugačije
13

Osim drastično izmijenjenog vanjskog i unutrašnjeg dizajna Astra donosi i mnogo nove tehnologije. Motori će kao kod svih novih Opela biti preuzeti iz Stellantisovog portfelja, a po prvi put će se nuditi i plug-in hibrid

VIDEO

Opel je danas predstavio novu, šestu generaciju jednog od svojih najprodavanijih modela u povijesti. Ovo je ujedno i prav generacija Astre od kada je Opel prešao u vlasništvo  grupe PSA (danas Stellantis). Nova Astra se zbog toga osjetno razlikuje od modela kojeg zamjenjuje.  Donosi brojne nove tehnologije, a po prvi put je elektrificirana, kao plug-in hibrid. 

Opel Astra.

Dizajn Astre je potpuno promijenjen, a prednjim dijelom dominira takozvani Opel Visor, upečatljiva maska koju smo do sada vidjeli na Mokki i na obnovljenom Crosslandu. Dizajn Astre pomalo slijedi Corsin i mnogo je agresivniji i jednostavniji nego na dosadašnjem modelu. 

Opel Astra.

Nova Astra u duljinu praktično nije rasla, dok je u širinu narasla za pet centimetara i sada mjeri respektabilnih 186 centimetara. Prostora u unutrašnjosti ima osjetno više, što zbog povećane širine, a što zbog 13 mm većeg međuosovinskog razmaka. Obujam prtljažnika od 422 litre je zaista raskošan za auto ove klase. 

Opel Astra.

Najveći napredak je napravljen u unutrašnjosti. Analogni instrumenti odlaze u povijest, a na njihovom mjestu se nalazi digitalni zaslon kojeg Opel naziva Pure Panel. Dodirni zaslon i zaslon s instrumentima su spojeni u jednu cjelinu što izgleda zaista atraktivno i futuristički. Unatoč očitoj digitalizaciji Astra je zadržala i dosta klasičnih tipki, primjerice one za upravljanje klima uređajem što jasno poboljšava ergonomiju. 

Opel Astra.

Astra donosi i neke apsolutne inovacije u kompaktnu klasu. Ovo je prvi auto koji u klasi nudi Intelli-Lux LED Pixel svjetla koja dolaze izravno iz Insignije i potpuno su prilagodljiva zahvaljujući čak 168 LED elemenata. 

U Astri će se od sada osim benzinskih i dizelskih motora nuditi i plug-in hibridni pogon. Dosadašnji Opelovi motori koji su se ugrađivali u Astru s novom generacijom odlaze u povijest, a auto preuzima jako dobro poznate francuske agregate koji se ugrađuju u gotovo sve modele Citroëna, Peugeota i u većinu Opelovih modela. Benzinci i dizelaši su snage 110 do 130 KS, a plug-in hibridne verzije imat će do 225 KS ističu u Opelu bez navođenja dodatnih detalja. 

Vozna svojstva Astre bi, prema navodima iz Opela trebala biti  “Autobahnproof”, a upravljanje automobilom staloženo i dinamično u isto vrijeme. S obzirom na dosadašnja iskustva s novom Corsom i Mokkom sigurni smo da će auto biti zaista dobar u vožnji. 

Opel Astra.

Nova Astra u prodaju stiže tijekom jeseni kada kreću narudžbe. Prvi primjerci se u salonima očekuju početkom sljedeće godine. Cijene se za sada ne znaju. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle