Obavijesti

Tech

Komentari 2

Prijetnja i dalje stoji: Google bi mogli podijeliti na manje tvrtke

Prijetnja i dalje stoji: Google bi mogli podijeliti na manje tvrtke
1

Povjerenica za zaštitu tržišnog natjecanja smatra da prijetnja Googleu podjelom na više manjih kompanija mora ostati otvorena opcija. Očekuju u budućnosti i još više predmeta protiv Googlea

VIDEO

Europska unija i dalje je sumnjičava prema dominantnoj poziciji internetskog diva Googlea na europskom tržištu i ne isključuje mogućnost podjele njegova poslovanja, upozorila je povjerenica EU-a za zaštitu tržišnog natjecanja prema pisanju britanskih medija.

Margrethe Vestager smatra da prijetnja Googleu podjelom na više manjih kompanija mora ostati otvorena opcija, navodi u nedjelju The Daily Telegraph.

Krajem prošle godine povjerenica EU-a izjavila je da u budućnosti očekuje više predmeta protiv Googlea, nakon što je Europska komisija odredila rekordne 2,4 milijarde eura kazne najpopularnijoj internetskoj tražilici na svijetu, poručivši im da ukinu povlašteni tretman svoje usluge kupnje.

Google se suočava s novim propisima EU-a koji će regulirati njegovo poslovanje s manjim tvrtkama, korisnicama njegovih usluga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bruxelles priprema novu regulativu za web stranice za elektronsku trgovinu, trgovine aplikacija i tražilice koje bi trebale transparentnije rangirati rezultate pretraživanja i navoditi razloge za isključivanje pojedinih usluga.

U uredu povjerenice nisu u nedjelju bili dostupni za komentar Telegraphova izvješća, napominje Reuters.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle