Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Provjerite jeste li skinuli koju: Google otkrio opasne aplikacije

Stručnjak za računalnu sigurnost na Twitteru je objavio listu 13 aplikacija zaraženih malverom. Provjerite jeste li i vi među 560.000 koji su skinuli aplikaciju i ako jeste, kako se riješiti malvera

Foto: Screenshot/Twitter
5 komentara

Google je iz Google Play trgovine uklonio 13 aplikacija jer je u njima pronađen malver, štetni softver koji može napraviti ozbiljnu štetu na vašem telefonu.

Listu zaraženih aplikacija na Twitteru je objavio stručnjak za računalnu sigurnost Lukas Stefanko, koji je prijavio aplikacije Googleu.

Od tih 13 aplikacija, uglavnom je riječ o igrama, simulacijama vožnje, a sve igre napravio je isti developer Luiz O. Pinto. Kako su igre skinute i instalirane više od 560.000 puta, moguće je i da ste vi među korisnicima koji su se zarazili malverom.

Iako su napravljene kao igre, korisnici koji su ih skinuli na svoj telefon nisu mogli pokrenuti igru jer se igra stalno rušila, ali je uspjela telefone korisnika 'zaraziti' malverom, piše NDTV

Ako ste skinuli neku od tih igara, uključite sigurni ili zrakoplovni način rada na svojem telefonu. Tek zatim uđite u postavke i deinstalirajte aplikaciju. Nakon što ste deinstalirali problematičnu aplikaciju, instalirajte zaštitu od malvera kako biste bili sigurni da ni jedna druga aplikacija koju imate na telefonu nije zaražena malverom, savjetuje Digital Trends.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message