Obavijesti

Tech

Komentari 6

Prvi pametni satovi s Android Wearom uskoro idu u prodaju

Prvi pametni satovi s Android Wearom uskoro idu u prodaju
4

To su zasad LG G Watch i Samsung Gear Live, dok će Motorolin Moto 360 biti pušten u prodaju tek kasnije tijekom ljeta, a predstavili su ga u San Franciscu

VIDEO

Prvi pametni satovi pokretani operativnim sustavom Android Wear dostupni su za prednarudžbe, objavio je Google. To su zasad LG G Watch i Samsung Gear Live, dok će Motorolin Moto 360 biti pušten u prodaju tek kasnije tijekom ljeta. Motorolin sat, koji se od ostalih uređaja razlikuje okruglim dizajnom, demonstriran je na Googleovoj konferenciji I/O u San Franciscu.

G Watch stoji 229, a Gear Live 200 dolara. Isporuke oba uređaja trebale bi krenuti 7. srpnja, a vlasnicima će biti potreban smartphone s operativnim sustavom Android 4.3 ili novijim.

Iz Samsunga su poručili kako je njihov pametni sat osmišljen kako bi korisnicima omogućio pristup najvažnijim informacijama u svakom trenutku.

- Samsung je predvodnik na brzorastućem tržištu nosivih uređaja. Predstavljanjem novog Gear Live, korisnicima želimo omogućiti još veći izbor jednostavnih i intuitivnih pametnih satova – rekao je JK Shin, direktor i predsjednik uprave odjela IT & Mobile tvrtke Samsung Electronics.

Gear Live opremljen je zaslonom Super Amoled od 1,63 inča, procesorom od 1,2 GHz, ima 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije, kao i zaštitu IP67 od prašine i vlage. Naglasak je stavljen na zdravlje pa je uređaj opremljen i senzorom otkucaja srca i mnoštvom aplikacija koje brinu o zdravlju.

LG G Watch ima slične performanse, istu brzinu procesora, RAM i internu memoriju te razinu zaštite od prašine i vlage, ali i nešto veći IPS-ekran od 1,65 inča. S masom od 63 grama za 4 je grama teži od Samsungova uređaja. Oba uređaja imaju narukvice koje korisnici mogu mijenjati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno