Obavijesti

Tech

Komentari 1

Račune Elona Muska i Baracka Obame hakirao 17-godišnjak?!

Račune Elona Muska i Baracka Obame hakirao 17-godišnjak?!

Od 130 ciljanih računa, 45 je hakirano, među kojima i onaj demokratskog kandidata za predsjedničke izbore Joea Bidena, utemeljitelja Amazona Jeffa Bezosa i osnivača Microsofta Billa Gatesa

VIDEO

Na Floridi je u petak tinejdžer optužen da je mozak spektakularnog hakiranja računa slavnih osoba na Twitteru sredinom srpnja, doznaje se od sudskog izvora.

- Ova masovna prijevara je izvedena u našem susjedstvu - rekao je u priopćenju tužitelj Andrew Warren.

Mladić, Graham Ivan Clark, uhićen u Tampi na Floridi rano u petak, optužen je da je ukrao identitet slavnih osoba, među kojima bivšeg predsjednika Baracka Obame ili vlasnika Tesle Elona Muska.

- Postavio je poruke u njihovo ime i tražio od žrtava da pošalju bitcoine i tako skupio više od 100.000 dolara u bitcoinima u jednom danu - kažu tužitelji.

Graham Ivan Clark (17) optužen je za prijevaru u komunikaciji i za upotrebu osobnih podataka.

- On živi ovdje u Tampi, počinio je zločin i bit će mu suđeno - dodao je Warren, preciziravši da zakon Floride omogućuje optužbe protiv maloljetnika kao i punoljetnih za financijske prijevare u slučaju poput ovog. 

Od 130 ciljanih računa, 45 je hakirano, među kojima onaj demokratskog kandidata za predsjedničke izbore Joea Bidena, bivšeg predsjednika Baracka Obame, utemeljitelja Amazona Jeffa Bezosa, šefa Tesle Elona Muska i osnivača Microsofta Billa Gatesa.

Još dvije osobe optužene su u vezi s tim hakerskim napadom na Twitter račune 15. srpnja.

U priopćenju, američko ministarstvo pravosuđa kaže da se radi o Masonu Sheppardu iz Velike Britanije i Nimi Fazeli iz Orlanda na Floridi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno