Obavijesti

Tech

Komentari 0

Rakuten i Techstars potiču razvoj globalne startup scene

Rakuten i Techstars potiču razvoj globalne startup scene
1

Novi akceleratorski program usredotočen je na snažno korištenje globalnih messaging platformi.

Kao dio svojeg najnovijeg projekta promoviranja uzajamno korisne suradnje s developerskim zajednicama, Rakuten je najavio i potpuno novi akceleratorski program koji će poslužiti kao podrška ambicioznim startupima diljem svijeta.

Pod nazivom "Rakuten akcelerator", ovaj će novi program pomoći otkriti i podržati rad poduzetnika u početnim stadijima razvoja poslovanja, no posebno će se fokusirati na one koji imaju mogućnost maksimalno iskoristiti moć globalne messaging platforme. Program predstavlja jedinstvenu priliku za startupe Središnje i Istočne Europe, odnosno regije u kojoj Rakuten u posljednje vrijeme bilježi sve više aktivnosti.

Rakuten Viber, član Rakuten Grupacije tvrtki, najpopularnija aplikacija za slanje poruka i poziva u regiji Središnje i Istočne Europe i jedan od vodećih svjetskih brendova s preko milijardu korisnika, prepoznat je kao službeni komunikacijski kanal FC Barcelone, službena aplikacija za poruke i pozive u svojstvu partnera Golden State Warriorsa i službena platforma National Basketball Association.

Rakuten upravlja i čitavim ekosustavom usluga koje pokrivaju sve od e-trgovine do obveznica, bankarstva, osiguranja, kartica i plaćanja, zabavne industrije i medija. Mentori iz čitave Rakuten Grupacije, uključujući Viber, blisko će surađivati s biranim startupima kako bi najambicioznijima pomogli ostaviti svoj trag.

Rakuten, kao voditelj akceleratorskog programa, surađuje s Techstarsom, iz Colorada, svjetski poznatim akceleratorom koji je dosad radio s više od 1200 tvrtki, od kojih je 90% još uvijek aktivno ili su uspješno prodane. Rakuten i Techstars zajedno će raditi s mladim poduzetnicima koji se bave unapređivanjem tehnologije društvenih messaging usluga, s fokusom na Viber. Akcelerator će nuditi i program mentorstva, a fokusirat će se na potpuno novi pristup i revoluciju u načinu na koji tvrtke i pojedinci koriste messaging platformu za vođenje poslovanja i međusobnu komunikaciju.

Početna tri mjeseca mentorstva u Rakutenovom akceleratoru odvijat će se u Singapuru, u kojem je smješten njihov glavni regionalni ured za Aziju, a fokusirat će se na potpuno novi pristup i revoluciju u načinu na koji tvrtke i pojedinci koriste messaging platformu za vođenje poslovanja i međusobnu komunikaciju. Interesna polja programa uključuju:

  • AI, uključujući chat botove
  • Chat trgovinu
  • Mobilne novčanike i kriptovalute
  • Tehnologije za oglašavanje
  • VR i AR rješenja
  • Prepoznavanje govora
  • Prepoznavanje fotografija
  • Prevođenje
  • Sadržaj, poput glazbe i sporta
  • IoT baziran na chatu
  • Integracija messaging platformi u arhitekturu poslovanja

"Oduševljeni smo prilikom da naše poslovanje i tehnička znanja možemo staviti na raspolaganje budućim inovatorima," izjavio je Hiroshi Takasawa, predsjednik Rakuten Capitala i CEO Rakuten Azija. "Zajedno s Techstarsom, organizacijom s nevjerojatnim nizom uspješnih projekata s talentima iz svijeta startupa, radujemo se ne samo podržavanju rada ovih budućih poduzetnika, već i učenju od njih."

Prijave za Rakuten akcelerator otvorili su se 8. siječnja 2018., dok program počinje s radom u srpnju 2018. Bit će odabrano 10 startupa, čiji će članovi biti pozvani u Singapur na intenzivan tromjesečni program. Program će biti zaključen Demo danom, na kojem će sudionici imati priliku predstaviti svoje projekte stotinama ulagača iz cijeloga svijeta. Rok za predaju prijava je 8. travanj.

"Sama srž Rakutenove filozofije je ideja da stvaranjem vrijednosti kroz inoviranje i poduzetništvo doprinosimo društvu," rekao je Takasawa. "Vrlo sam optimističan oko ovog akceleratorskog programa i smatram da ćemo kroz njega ojačati i sam Rakutenov globalni ekosustav, kao i unaprijediti kulturu inoviranja u Aziji i svijetu."

Više informacija na Techstars društvenim kanalima: FacebookTwitterYouTubeInstagramLinkedIn.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno