Tech

Komentari 18

Range Rover Sport smršavio 420 kilograma i dobio jaki V6

Range Rover Sport smršavio 420 kilograma i dobio jaki V6

Novi materijali olakšali su Range Rover koji je sada i puno štedljiviji. U prodaju će tijekom jeseni. Stiže s novim V6 dizelskim motorom, a 2014. dobit će još 3 motora

Land Rover je u New Yorku, koji je jedno od njima najbitnijih tržišta, predstavio potpuno novi Range Rover Sport. Ovaj premium SUV u prodaju će tijekom jeseni, a proizvođač kaže kako je najbrži, najagilniji i najbolje se vozi dosad. U dizajnu je očit utjecaj većeg brata i Evoquea, ali u nešto kompaktnijim dimenzijama. 

Novi model je u odnosu na aktualni duži za 62 milimetra (4850 mm), no veći međuosovinski razmak znači više prostora za putnike. Tu je i treći red sjedala koja se mogu preklopiti. 

Automobil je 420 kilograma lakši od prethodnika, a dobio je i novi V6 turbodizelski motor s 292 konjske snage. Ovom i V8 benzincu (510 KS) sljedeće godine pridružit će se još dva dizelska i novi hibridni agregat. Pogon je stalan na sve kotače, a mjenjač automatski s 8 stupnjeva. Uz manju masu, stiže i manja potrošnja (oko 24 posto), a ubrzanje do stotke je oko 5 sekundi. Vozači će preko aplikacije na svojim telefonima moći pratiti bitne podatke o automobilu, ali i vidjeti gdje se vozilo nalazi u slučaju krađe. Kao opcija dostupan je i Head-Up Display te obilje materijala i boja. 

Novi Ranger Rover s V6 motorom koštat će od 60.000 do 75.000 funti.