Obavijesti

Tech

Komentari 43

Redizajnirani Fiat Tipo je i dalje među najjeftinijim kompaktima

Redizajnirani Fiat Tipo je i dalje među najjeftinijim kompaktima
12

Najveća novost je izvedba Cross s dizajnom nalik na SUV. Ona je također dodatno udaljena od podloge. Osnovni Tipo u limuzinskoj verziji košta od 112.200, a hatchback od 124.500 kuna

VIDEO

U Hrvatsku je stigao redizajnirani Fiat Tipo koji se se od dosadašnjeg modela razlikuje izgledom prednjeg dijela. Novi su branik, maska i LED svjetla, a tu je i novi dominanti natpis "FIAT" na maski koji je zamijenio dosadašnji logo. Auto je dobio i nove naplatke te dvije nove boje. 

Mountain Parking Lot

U unutrašnjosti se najviše ističu novi digitalni instrumenti koji su dijagonale 7" i nude brojne nove funkcije. Oni dolaze u kombinaciji s novim većim i naprednijim dodirnim zaslonom dijagonale 10,25". Promijenjeni su i neki drugi dijelovi unutrašnjosti . Tu su tako novi elegantniji upravljač, nove presvlake sjedala i neki drugi detalji. 

najvažnija promjena je da je s redizajnom Tipo dobio nove štedljivije i čišće motore. Dosadašnji atmosferski benzinski motor snage 95 KS zamijenjen je turbo benzincem obujma jedne litre sa 100 KS i 190 Nm (prethodnik je imao samo 127 Nm). Dizelski motori su prerađeni. Osnovni i dalje razvija 95 KS, a snažnija varijanta 130 umjesto dosadašnjih 120 KS. Auto je dobio i nove sustave za pomoć u vožnji te sigurnosne sustave. 

Mountain Parking Lot

Najveća novost je izvedba Tipo Cross. Ova crossover izvedba inspirirana SUV-ovima pridružuje se limuzini, karavanu i klasičnom kompaktu s petora vrata koji i dalje ostaju u ponudi. Auto ima plastične zaštitne ukrase na karoseriji i drugačije odbojnike te je od podloge udaljen dodatnih 4 cm, a ima i prerađen ovjes te veće kotače. 

Osnovni Tipo u limuzinskoj verziji košta od 112.200, a hatchback od 124.500 kuna dok cijene ostalih verzija još nisu objavljene. U startu se nude i Opening edition verzije koje uz osnovne benzinske motore (100 KS) donose vrlo bogatu opremu uz uštedu. Hatchback verzija u ovoj izvedbi košta 142.003 kune, karavan 149.171 kunu, a Cross 147.323 kune. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način