Obavijesti

Tech

Komentari 58

Renault obnovio Megane, među novostima je i verzija na struju

Renault obnovio Megane, među novostima je i verzija na struju
6

Promjene na izgledu su minimalne, no Megane donosi mnogo drugih novosti. Stigao je prvi plug-in hibrid, svjetla su nova, kao i zasloni u unutrašnjosti, R.S. je postao snažniji...

VIDEO

Tri i pol godine nakon premijere Renault je obnovio Megane svoj kompaktni model i sa sedam milijuna primjeraka jedan od najprodavanijih automobila kompaktne klase u povijesti. Obnovljena je kompletna ponuda, od klasičnog kompakta preko karavana do sportskih R.S. izvedbi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Renault Megane 00:43

Promjene na izgledu su minimalne. Modificirani su maska, prednja i stražnja svjetla te prednji i stražnji odbojnik. Razlike su tako male da ih na prvu nećete primijetiti, što je promijenjeno postaje jasno tek kad novi i stari Megane stavite jedan pored drugoga. Renault se mnogo više koncentrirao na promjene u unutrašnjosti i tehnologiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Najvažnija novost je plug-in hibridna verzija. Renault ovu verziju naziva E-Tech, a ona se sastoji od 1,6-litrenog benzinskog motora, dva električna motora i inovativnog mjenjača s više načina rada. Ukupna snaga ovog pogona je 160 KS, a kapacitet baterije 9,8 kWh što je dovoljno za do 65 kilometara vožnje u gradu. Ova verzija prvo će se ugrađivati u karavan, a kasnije i u klasični kompakt.


Nekoliko novosti krije se i u unutrašnjosti. Kokpit je obnovljen, zaslon Infotainmenta ima promjer 9,3 inča, a tu su i novi digitalni instrumenti od 10,2 inča. Megane donosi i nove sustave za pomoć u vožnji autocestom i prometnim gužvama i nova LED svjetla. 


Kao i kod nekih drugih modela Renaulta, uz Megane se od sada nudi i sportska linija opreme R.S. Line. Jednu važnu novost donosi i sportski R.S. kojem je snaga podignuta na 300 KS, a okretni moment za 420 Nm. R.S. sad ima jednako snažan motor kao i verzija Trophy. 



Redizajnirani Megane u Hrvatsku dolazi vrlo skoro, točan datum se ne zna kao ni cijene, no one se ne bi trebale znatnije mijenjati. Najjeftiniji Megane trenutno stoji 125.400 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle