Obavijesti

Tech

Komentari 9

Rimčev P3 Mobility koji razvija samovozeće taksije ima već 100 ljudi, planiraju zaposliti 1000

Rimčev P3 Mobility koji razvija samovozeće taksije ima već 100 ljudi, planiraju zaposliti 1000

Trenutno razgovaramo s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu naši prvi partneri gdje ćemo inicijalno pružiti uslugu, kažu iz kompanije koja u Zagrebu planira do kraja 2024. predstaviti svoju uslugu

VIDEO

Project 3 Mobility, hrvatski startup koji razvija novi sustav mobilnosti kojim planiraju u potpunosti promijeniti način funkcioniranja i korištenja prijevoza na širim urbanim područjima, zaposlio je stotog zaposlenika. 

Na lokacijama u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji Project 3 Mobility zapošljava stručnjake u raznim domenama – dizajnu i razvoju vozila, proizvodnji, razvoju softverske platforme, infrastrukturi i mnogim drugima.

U Hrvatsku su se zbog ovog projekta koji mijenja industriju mobilnosti na globalnoj razini doselili i stručnjaci iz Njemačke, Kine, Danske, Indije i Italije, navode iz kompanije.

Rimac objavio sliku s Elonom Muskom: 'Bilo je zabavno'
Rimac objavio sliku s Elonom Muskom: 'Bilo je zabavno'

- Do kraja godine planiramo broj zaposlenika povećati na više od 230, a za dvije godine zapošljavat ćemo blizu 1000 zaposlenika. Projekt je je u mnogim dijelovima još u razvoju pa ga ne izlažemo javnosti dokle god nismo spremni pokazati svoj finalni proizvod i uslugu. Unatoč takvom pristupu, imamo veliki interes kandidata za posao jer radimo na zahtjevnim rješenjima potpuno novog načina funkcioniranja prijevoza u gradovima-   poručio je Marko Pejković, CEO Project 3 Mobility.  

Kako kaže, žele da vrijeme koje se nekad smatralo izgubljenim, ono koje provedemo na putu između različitih lokacija, postane najbolje iskorišteno vrijeme i pravo mjesto za odmor, zabavu ili posao.

- Dijelovi sustava koji gradimo su autonomno električno vozilo i platforma, specijalizirana infrastruktura i softver za upravljanje kompletnom uslugom. Trenutno razgovaramo s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu naši prvi partneri gdje ćemo inicijalno pružiti uslugu. Sve naše aktivnosti bit će blisko koordinirane sa gradovima jer jedino kroz pružanje stvarne vrijednosti za zajednicu možemo ostvariti dugoročnu suradnju. Svaki grad je drugačiji, ima donekle različite potrebe a mi razvijamo uslugu koja će odgovoriti na velik dio tih potreba - rekao je Pejković.

Rimac se pohvalio: Razbili smo zadnju Neveru, gotovi su testovi
Rimac se pohvalio: Razbili smo zadnju Neveru, gotovi su testovi

Uz Zagreb, gdje se usluga planira predstaviti do kraja 2024. godine, kompanija planira pružati usluge u više od 100 svjetskih metropola

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije