Obavijesti

Tech

Komentari 0

Saznajte što sve donosi novi Zakon o autorskim pravima

Saznajte što sve donosi novi Zakon o autorskim pravima
1

Brojni hrvatski glazbenici i predstavnici glazbene industrije na toj su stranici već podijelili svoja razmišljanja o tome što očekuju od novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima

VIDEO

Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF izradili su posebnu internetsku stranicu kako bi dionike glazbene industrije, autore, izvođače te ostale kreativce obavijestili o ključnim informacijama vezanima uz donošenje novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Brojni hrvatski glazbenici i predstavnici glazbene industrije na toj su stranici već podijelili svoja razmišljanja o tome što očekuju od novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, o čijem je prijedlogu do 17. svibnja u tijeku javna rasprava.

Iz HDU kažu da nove izjave stižu gotovo svakodnevno te će sve redovito biti ažurirane na njihovoj web stranici.

Podsjećaju kako bi se novom zakonskom regulativom trebala riješiti, među ostalim, pitanja pravednije raspodjele naknada velikih internetskih platformi kao što su Google odnosno Youtube prema sudionicima kreativne, kulturne i medijske industrije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, digitalno korištenje glazbe posljednjih godina bilježi snažan rast i stoga je izrazito važno kvalitetno urediti digitalno tržište.

Prema njihovim podacima, samo su hrvatski izdavači/proizvođači fonograma izdali odobrenja za preko 150.000 snimaka domaćeg repertoara stotinama digitalnih platformi diljem svijeta kako bi sadržaj hrvatskih glazbenika bio dostupan obožavateljima u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta.

"Upravo iz tog razloga smatramo da je od vitalne važnosti donijeti kvalitetan propis kako bi svi dionici  glazbene  industrije  u  narednim  razdobljima  osjetili  napredak  u  ostvarivanju  svojih prava", ističu.

Informacije o tijeku donošenja novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, koji je posljedica implementacije Direktive o autorskom pravu i srodnim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu, objavljivat će se na https://hdu.hr/ukljuci-se-saznaj-o-svojim-digitalnim-pravima/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle