Tech

Komentari 26

Seat u novi Leon uložio više od milijardu eura, rezultat se vidi

Seat u novi Leon uložio više od milijardu eura, rezultat se vidi

Seat je u novi model uložio rekordni iznos, a korak naprijed u odnosu na prošli model je vrlo velik, kao što je to bilo kod Golfa osmice. Unutrašnjost je potpuno digitalizirana, a vanjski dizajn sportski

Seat je do sada prodao čak 2,2 milijuna Leona, a nova bi generacija trebala nastaviti uspjeh najprodavanijeg Seata. Novi Leon dugačak je 437 cm što ga svrstava među veće ali i prostranije predstavnike u klasi. U prtljažnik, kao i kod prethodnika  stane 380 litara.

Unutrašnjost je doživjela digitalnu revoluciju.U unutrašnjosti dominira veliki središnji zaslon (8,25 ili 10”), a novost su digitalni instrumenti. Leon je također  prvo potpuno povezivo vozilo ove marke što donosi brojne praktične prednosti. Tu su i bežično punjenje mobitela, trozonska klima, upravljanje glasom, ambijentalno osvjetljenje...

Ponuda motora je vrlo bogata i sastoji se od benzinaca snage 90, 110, 130, 150 i 190 KS te dvolitrenih dizelaša sa 115 i 150 KS. Tu su još i mild hibrid izvedbe sa 110 i 150 KS te plug-in hibrid snage 204 KS.

Već je prikazan i karavan Sportstourer koji na 464 cm dužine nudi zaista obilje prostora u kabini i 617 litara u prtljažniku.

Leon je također i najsigurniji Seat u povijesti. Sustavi za pomoć u vožnji su brojni a tu je još i adaptivna regulacija ovjesa. Više detalja i cijene znat će se kad Leon stigne na tržište u travnju ove godine.