Obavijesti

Tech

Komentari 1

Sonos Ray je njihov najmanji soundbar, glasovni sustav zvuči kao Gus iz Breaking Bada

Sonos Ray je njihov najmanji soundbar, glasovni sustav zvuči kao Gus iz Breaking Bada
9

U Sonosu kažu da su ovaj soundbar fokusirali na one koji žele obogatiti zvuk televizora bez previše komplikacija, pa tako Ray nema HDMI, ali ni neke od očekivanih dodataka poput Dolby Atmosa (koji bi podigli cijenu)

VIDEO

Nakon Arca i Beama, Sonos je predstavio novi soundbar kojim šire svoju kolekciju kućnih kina s mogućnošću jednostavno povezivanja sa sadržajem. Sonos Ray je njihov najmanji soundbar i najpovoljniji, ali i soundbar koji najjednostavnije radi. 

- Domovi su postali kinodvorane, prostori za tjelovježbu, središta video igri i još mnogo toga, a sve to podržava era streaminga koja više nije ekskluzivna samo za TV, glazbu i film - rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa. “Ray poboljšanje tih iskustava slušanja čini lakšim nego ikad, zahvaljujući manjoj veličini i impresivnom zvuku.”

U Sonosu kažu da su ovaj soundbar fokusirali na one koji žele obogatiti zvuk televizora bez previše komplikacija, a za Ray su razvili nekoliko patenata i inovacija kako bi isporučili uravnotežen zvuk, oštre dijaloge i čvrste basove.

Tako ističu posebno dizajnirane valovode koji projiciraju zvuk od zida do zida, a napredna obrada precizno pozicionira elemente u cijeloj prostoriji. Tu je novi sustav bas refleksa s vlastitim dizajnom koji bi trebao isporučiti niske tonove sa savršeno odmjerenim basom, dok prilagođena akustika precizno usklađuje srednje i visoke frekvencije. Kao i svi zvučnici Sonos, Ray je podešen uz pomoć Sonos Soundboarda, vodeće kolekcije u glazbi, filmu i drugima. Zvuk možete još preciznije podesiti uz Trueplay kako biste stvorili idealno iskustvo slušanja za svaku prostoriju. Sonosov Speech Enhancement osigurava veću jasnoću govora, dok Night Sound smanjuje intenzitet glasnih efekata tako da ne ometate nikoga kod kuće.

Kao i kod prethodnih zvučnika, iz Sonosa nas uvjeravaju da bi i Ray trebao imati jednak učinak iznenađenja s količinom zvuka za tako kompaktni zvučnik. Inače, što se spajanja tiče, Ray ne nudi HDMI konekciju, već optički konektor za televizor, a tu je i LAN veza za internet ili bežično spajanje. No, možete ga upariti sa drugim Sonos ili IKEA Symfonisk zvučnicima. Sonos Ray je globalno dostupan 7. lipnja 2022. po cijeni od 2299 kuna.

Sonos je najavio i glasovno upravljanje - Sonos Voice Control koji radi na svakom Sonos zvučniku koji ima glasovne mogućnosti, obrađujući zahtjeve u potpunosti na uređaju. Nijedan zvučni zapis ili prijepis se ne šalje u oblak, ne pohranjuje se, niti sluša ili čita od strane nekoga. Dostupan na novim proizvodima s glasovnim mogućnostima i kao besplatno ažuriranje za postojeće kupce, Sonos Voice Control je pri pokretanju kompatibilan sa Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Deezer i Pandora aplikacijama. U budućnosti će slijediti više usluga i tržišta.

Sonos Voice Control pronalazi glazbu koju želite slušati, obrađujući zahtjeve u potpunosti na uređaju. Lokalna obrada donosi brže vrijeme odaziva i lagodno nadovezivanje. Sve što trebate reći je "Hey Sonos" i možete se nadovezati bez potrebe za dodatnim riječima buđenja. Baš kao i aplikacija Sonos, možete upravljati glazbom i zvučnicima u bilo kojoj prostoriji, lako premještati glazbu po domu, spremati i lajkati svoje pjesme u osobnoj glazbenoj biblioteci te još mnogo toga. Sonos je odabrao nagrađivanog glumca Giancarla Esposita – najpoznatijeg po ulogama u Breaking Bad, Better Call Saul i The Mandalorian – kako bi pružio poznati glas američkim kupcima. 

- Sonos je predan isporuci novih iskustava koja bez napora povezuju slušatelje sa sadržajem koji vole.” rekao je Joseph Dureau, potpredsjednik, Voice Experience, Sonos. "Jedan od najprirodnijih načina za povezivanje s vašom glazbom je vaš glas, ali kada razgovaramo s našim klijentima, čujemo da su mnogi od njih zabrinuti za privatnost i stoga ne koriste postojeće glasovne usluge. Stvoren isključivo za slušanje na Sonosu i dizajniran s privatnošću u svojoj srži, Sonos Voice Control pruža iskustvo Sonos aplikacije koristeći samo vaš glas.”

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama