Obavijesti

Tech

Komentari 18

Stariji građani besplatno mogu naučiti kako koristiti internet

Stariji građani besplatno mogu naučiti kako koristiti internet
1

Hrvatski Telekom je u suradnji s Udrugom za edukaciju građana pokrenuo pilot-projekt besplatne edukacije za sve građane mlade duhom.

VIDEO

Prema istraživanjima Hrvatskog Telekoma, sve je veći broj korisnika fiksnih usluga u potražnji za paketima koji će im dati još veći broj usluga i pogodnosti, a čak 30 posto svih novih korisnika broadbanda stariji su od 60 godina. Od toga, njih čak 50 posto nema adekvatan uređaj za korištenje interneta i ima strah od korištenja. Ipak, svaki peti korisnik fiksne telefonije odabrat će broadband liniju ako ponuda uključuje računalo ili tablet.
 
U skladu s time i strategijom za povećanje dostupnosti i korištenja brzog interneta, Hrvatski Telekom je u suradnji s Udrugom za edukaciju građana pokrenuo pilot-projekt besplatne edukacije za sve građane mlade duhom. U dva školska sata koliko traje edukacija, inženjer informatike polaznicima će demonstrirati rad na Windows operativnom sustavu, spajanje na Internet i wi-fi, kako koristiti e-mail, društvene mreže i ostale programe po njihovoj želji. Edukacije će se održavati u Zagrebu i Splitu, na satu je osigurana oprema, no polaznici mogu ponijeti i vlastiti tablet ili laptop. Više informacija o edukaciji može se saznati od djelatnika u najbližem zagrebačkom i splitskom T-Centru.
 
Činjenica je da su korisnici stariji od 60 godina rastuća potrošačka skupina, koja digitalnu povezanost vidi kao slobodu i prozor u svijet. Igraju igrice i koriste aplikacije s pomoću kojih najčešće traže financijske usluge i savjete, prate vremensku prognozu ili čitaju novine i komuniciraju s najbližima. Oni danas traže puno više od obične fiksne linije i upravo je za njih Hrvatski Telekom osmislio napredne pakete s dodatnim pogodnostima.

Poseban hit je paket „Neograničeni pozivi i Internet“, koji uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar RH, neograničen internet promet te posebno prilagođeni tablet s instaliranim aplikacijama za čitanje novina i komunikaciju s najbližima. Paket „Neograničeni pozivi uz TV“ uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, više od 80 TV kanala te fiksni telefonski uređaj za jednu kunu, dok paket „Halo Zovem sve“ sadrži 100 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, mogućnost pristupa internetu  i mjesečni popust do 31 kn na cijenu HT električne energije.

Korisnicima sva tri paketa na raspolaganju su pouzdani HT tehničari kako bi prilikom instalacije strah od nepoznatog u potpunosti bio otklonjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti