Obavijesti

Tech

Stefanovski i V3 Trio kreću na proljetnu turneju

Stefanovski i V3 Trio kreću na proljetnu turneju

Osvoji ulaznice za jedan od najvećih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe - Vlatko Stefanovski, s novom, najmlađom sekcijom svog V3 tria kreće u proljetnu turneju.

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, Vlatko Stefanovski, s novom, najmlađom sekcijom svog V3 tria, kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima, kreće na proljetnu turneju u sklopu koje će posjetiti nekoliko hrvatskih gradova. Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u probranoj selekciji V3 trio i Leb i Sol repertoara te jedinstvenoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira etno-jazz, rock, jazz-fusion i blues: 17. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, 19. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci, 20. svibnja u ljubljanskoj Cvetličarni i 21. svibnja na krovu Kulturnog centra u Osijeku. 

Danas vas darujemo s ulaznicama  17.5.  u Tvornica Kulture, Zagreb, 1x2 ulaznice i 19.5. u Hrvatskom kulturnom domu, Rijeka, 5x2 ulaznice. U natječaju možeš sudjelovati prijavom na obrazac.

Vlatkova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegove jedinstvene fuzije etna, jazza, bluesa i rock glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma. Spajanjem tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput: Devetke, Jovano Jovanke, Aber Dojde Donke postale su evergreeni makedonske glazbe i zadužili su zauvijek makedonsku kulturu.

Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Od razlaza grupe Leb i Sol izdao je 15 albuma. Poznat je diljem svijeta po svojoj nevjerojatnoj izvedbi na gitari i suradnji s vrhunskim, svjetski poznatim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Theodosii Spassov, Jan Akkerman i drugi. Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posvetio proteklih dvadesetak godina bacila je novo svjetlo na akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe. Nedavno je u rasprodanim Lisinskim predstavio i nesvakidašnju glazbenu fuziju nastupajući s folklornim ansamblom Tanec.

Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar”, a dobitnik je i počasnog doktorata za umjetnost koje mu je dodijelilo glasovito Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja. Vlatko Stefanovski se također može pohvaliti svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Glazbu za ruski film "Put na Sunce" redateljice Yesim osvojio je dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999.

Ulaznice možete nabaviti u sustavima Eventim i Mojekarte.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način