Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Stiže PlayStation Classic: Ima 20 hit igara i stane na vaš dlan

Mnogi od nas koji smo igrali PS1 igre prije 20-ak godina imamo lijepa sjećanja na te naslove i zabavu koju smo imali uz njih i Sony želi privući te igrače, ali i one koji bi htjeli doživjeti taj povratak u prošlost

Foto: Playstation
8 komentara

I Sony je nakon Nintenda shvatio da mogu igrati na kartu nostalgije, pa su u srijedu predstavili PlayStation Classic, konzolu koja izgleda kao i originalni PS1, samo što je puno manji. 

Pogledajte video

Originalni PlayStation prvi su put lansirali 3. prosinca 1994. godine i upravo je ova konzola imala ogroman utjecaj na gaming industriju '90-ih godina prošlog stoljeća zahvaljujući 3D grafici, CD-ROM-u kao standardu i cijelom nizu fantastičnih igara. 

Foto: Playstation

Classic je 45 posto manji po stranicama, a dolazit će s parom originalnih žičanih kontrolera i 20 predinstaliranih igara, među kojima su Final Fantasy VII, Jumping Flash!, Tekken 3 i Wild Arms. Naravno, Sony najavljuje i niz drugih igara koje će dodati.

Foto: Playstation

U prodaju kreće 3. prosinca i koštat će 100 eura. Tu ćete dobiti HDMI kabel kako bi konzolu mogli spojiti na televizor, ali začudo, Sony je odlučio da USB kabel za napajanje morate spojiti na vlastiti adapter. S obzirom na gomilu adaptera koje imamo za vlastite gadgete nije preveliki problem, ali opet, nije baš da bi adapter igrao neku ulogu u cijeni.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message