Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Što Hrvati vole? Najviše smo ovo tražili na Googleu u 2016.

Najpopularnije teme ove godine na Googleu su Euro i Olimpijske igre, a izbori su tek na trećem mjestu. Nogometni Euro bio je i najpopularniji pojam koji su Hrvati tražili ove godine

Foto: Pixabay
17 komentara

Pokemoni su i u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu, bili jedan od najpopularnijih pojmova koje smo pretraživali ove godine. No, dok su na svjetskoj razini bili broj 1, kod nas je nogometni Euro ipak preuzeo tu titulu, rekli su nam iz Googlea Hrvatska. 

Hrvati očito jako vole igre jer su Agar.io i Slither.io ušle među 10 najpopularnijih pretraživanja, a između njih je i ovogodišnji Big Brother. Informacije oko izbora i podatke iz Državnog izbornog povjerenstva toliko smo tražili da su oni došli na 7. mjesto. 

Što se tiče najpopularnijih događaja u Hrvatskoj, među prvih 10 su četiri sportska natjecanja, a nakon Eura i Olimpijskih igara, izbori su bili tek treća tema ove godine. Podaci Googlea pokazuju i da je ovogodišnji Zagreb Auto Show bio iznimno popularan, dok je na 10. mjestu Noć muzeja. 

Pogled na Google Trendove u proteklih 12 mjeseci pokazuje da je nakon Facebooka i YouTubea treći najpopularniji upit 24, a potom slijede jutarnji i google.

Najpopularnija pretraživanja u Hrvatskoj

 1. Euro 2016.
 2. Pokemon Go
 3. Agar.io
 4. Big Brother
 5. Slither.io
 6. Rio 2016
 7. DIP
 8. Orange Sponsors You
 9. Evisitor
 10. iPhone 7

Najpopularniji događaji u Hrvatskoj

 1. Europsko prvenstvo u nogometu
 2. Olimpijske igre
 3. Izbori
 4. Eurosong
 5. Uskrs
 6. Dodjela Oscara
 7. Europsko rukometno prvenstvo
 8. Copa America
 9. Zagreb Auto Show
 10. Noć muzeja
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message