Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Što ja to jedem? Uređaj računa koliko kalorija sadrži hrana

Osim snažne volje, uskoro će nezaobilazan biti novi gadget koji će vam olakšati brojenje kalorija. Sve što se nalazi na tanjuru uređaj će analizirati

24sata
Foto: 24sata
27 komentara

TellSpec je uređaj veličine ključeva i savršen je dodatak vašoj dijeti jer izračunava koliko kalorija ima hrana koja se upravo nalazi na vašem tanjuru.

Osim toga, na vaš mobitel šalje detaljne podatke o kemijskom sastavu hrane, i to ne samo one na tanjuru nego čak i one koja je zapakirana u plastiku ili staklenu ambalažu. Možete ga koristiti kod kuće, u restoranu, pa čak i u supermarketu.

Znanstvenici TellSpec već nazivaju budućnošću prehrane. Uređaj radi uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu. U njemu se nalazi spektrometar, koji analizira kemijski sastav hrane, a njegovi tvorci tvrde kako prepoznaje sve alergene, kemikalije, hranjive sastojke i kalorije u hrani ili piću koje skenira. Također postoji mogućnost da vam aplikacija na mobitelu svakodnevno mjeri unos kalorija te tako možete pratiti sve što pojedete. Samo uperite TellSpec prema hrani ili piću, pritisnite gumb dok ne počne ispuštati zvuk. Nakon analize izvješće se šalje na vaš telefon.

Tvorci ovog uređaja su kanadski znanstvenici Isabel Hoffmann i Stephen Watson, koji kažu kako je prvotna ideja bila pomoći ljudima koji imaju problema s alergijama. Nadaju se da će uspjeti skupiti dovoljno novca da iduće godine plasiraju svoj proizvod na tržište.

- Ponosni smo jer smo sve prototipe uspješno testirali uz najbolje moguće ocjene i sad idemo prema proizvodnji - kažu Hoffmann i Watson. Cijena će biti 1530 kn.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message