Obavijesti

Tech

Komentari 1

Što sve donosi nova FIFA 2022

Što sve donosi nova FIFA 2022

Iako je na naslovnici igre, Mbappé s ocjenom 91 dijeli treće mjesto najbolje ocijenjenog igrač. Igra ima novi sustav animiranja koji bi trebao u realnom vremenu stvarati animacije uz pomoć algoritama

VIDEO

FIFA 2022 službeno je izašla 1. listopada. Novi nastavak najpopularnije nogometne simulacije obećava brojne novitete, među kojima je najvažniji HyperMotion.

Samo dan ranije izašao je eFootball 2022, novi nastavak PES serijala koji će biti besplatan. Bit će zanimljivo pratiti kakav će odnos snaga između dvije najpopularnije nogometne igre biti sada kad je jedna promijenila ime i besplatna je.

PES postao eFootball, a ovako izgledaju Ronaldo i Leo Messi
PES postao eFootball, a ovako izgledaju Ronaldo i Leo Messi

FIFA 2022 donosi brojne novitete

Najveći novitet u novoj FIFA-i je HyperMotion tehnologija. Novi sustav animiranja kretnji donosi četiri tisuće novih animacija. EA Sports je tako snimao 22 nogometaša Real Madrida i PSG-a dok su nosili Xsens odijela. Time su prikupili više od osam milijuna sličica koji će uz pomoć algoritma za strojno učenje stvarati nove animacije u realnom vremenu. Međutim, nova će tehnologija raditi samo na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama te Google Stadiji, servisu za igranje u oblaku. 

Osim HyperMotion tehnologije, EA Sports je najavio i bolju umjetnu inteligenciju. Tactical A.I. će poboljšati pozicioniranje igrača. U napadu će oni moći donositi i do šest puta više odluka što će stvoriti nove mogućnosti dok će se obrana više kretati kao jedinica, zadržavajući formaciju i pokrivajući prostor. Golmani bi također trebali reagirati bolje i realnije nego u prijašnjim verzijama igre. Uvedene su i četiri nove vještine. 

Među ostalim promjenama navode se nove mogućnosti u Manager Career i Player Carrer pa će se tako sada moći stvoriti i cijeli novi klub, a tu su još i promjene u Volta modu te Pro Clubsu, u kojem će igrači moći stvarati i nogometašice. 

Kada su u pitanju licence, osim Juventusa, u FIFA-i 2022 neće biti Atalante, Napolija i Rome. S druge pak strane igrači će moći igrati sa splitskim Hajdukom, APOEL-om te Ferencvarosom. 

FIFA 2022 Ultimate Team

Ultimate Team je najpopularniji mod u FIFA-i. U novom nastavku donosi novu strukturu za FUT Champions i FUT Champions Finals te novi način napretka kroz sezonu. FUT Heroes su nove kartice igrača koji su imali značajan utjecaj na klubove i reprezentacije. Bit će vezane uz pojedinačne lige pa će kemija slaganja momčadi u Ultimate Teamu dobiti novu dimenziju.

Gledajte najbolje domaće FIFA igrače u A1 Adria League 

Svi oni koji vole Ultimate Team i natjecateljsko igranje FIFA-e ili pak žele postati bolji kako bi pobjeđivali ekipu, mogu provjeriti kako igraju najbolji domaći FIFA igrači u A1 Adria League. Kvalifikacije su završile i poznato je osam najboljih koji će se kroz grupnu fazu i doigravanje natjecati za titulu najboljeg FIFA igrača u regiji te najveći dio 1750 eura vrijednog nagradnog fonda. Kako izgleda kada igraju majstori možete provjeriti svakog petka od 8. listopada na svim kanalima A1 Adria League.

Kylian Mbappé krasi naslovnicu FIFA-e 2022

Na naslovnici FIFA-e 2022 ponovo se našao francuski reprezentativac te zvijezda PSG-a Kylian Mbappé.Mladi je Francuz tako postao tek drugi igrač u povijesti koji se na naslovnici pojavio dvije godine zaredom nakon što je to pošlo za rukom Cristianu Ronaldu 2018. i 2019. 

FIFA 2022 soundtrack donosi čak 122 pjesme. Njih 50 za glavni dio igre te 72 za Volta mod. Donosi pjesme od izvođača iz čak 27 različitih zemalja među kojima su najpoznatiji The Chemical Brothers i Swedish House Mafia. Cijeli soundtrack dostupan je na Spotifyju.

Iako je na naslovnici igre, Mbappé s ocjenom 91 dijeli treće mjesto najbolje ocijenjenog igrača. Jednaku ocjenu imaju još Neymar, Jan Oblak, Kevin De Bruyne te Cristiano Ronaldo. Robert Lewandowski je dobio 92, a najbolje je ocijenjen Lionel Messi s 93.

Na kojim će konzolama biti dostupna FIFA 2022

FIFA 2022 bit će dostupna na konzolama nove generacije i Google Stadiji, dok će u FIFA-i 2022 bez HyperMotion tehnologije moći uživati igrači na PC-ju, PlayStationu 4 i Xbox Oneu, Za Nintendo Switch bit će dostupna FIFA 2022 Legacy Edition u kojoj je osvježeni dresovi i transferi igrača, ali zapravo se radi o prijašnjoj verziji igre. Kao što je to bio slučaj i dosad, neće biti omogućeno cross-platform igranje. Odnosno, igrači će moći igrati samo s igračima na istoj platformi koji koriste i sami.

FIFA 2022 bit će skuplja od prethodne

FIFA 2022 dolazi u dvije verzije. Za standardnu verziju bit će potrebno izdvojiti čak 599 kuna. Ultimate Edition dostupan je za 749 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
STIŽU I NOVE SLUŠALICE

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić