Tech

Komentari 32

Stranice ministarstava od jutra nedostupne: Zapalio se kabel

Stranice ministarstava od jutra nedostupne: Zapalio se kabel

Niz stranica ministarstava i drugih državnih agencija nedostupno je za korisnike, neke od ranog jutra. Nedostupna je i Zagrebačka burza koja je obustavila trgovinu

Niz stranica ministarstava i drugih državnih agencija nedostupno je za korisnike, a kako su javili čitatelji neke od stranica nedostupne su od ranog jutra.

Iako se stranici Vlade RH može pristupiti, među nedostupnim stranicama su ona Zavoda za zapošljavanje i Agencije za upravljanje državnom imovinom

Kako su nam objasnili iz Vlade, server sala B.net-a gdje su smješteni serveri je ostala bez struje zbog požara na energetskom kabelu, a problem rješavaju tehničari te se nadaju da će uskoro proraditi.

Iz B.neta kažu kako je požar izbio u Chromosovoj poslovnoj zgradi u Zagrebu, a zbog čega je došlo do poteškoća s njihovom web hosting uslugom. 

Zbog toga su nedostupne i stranice Zagrebačke burze, koja je obustavila trgovanje, a nastavak trgovine predviđa se 2. svibnja, navodi se u priopćenju na stranicama Hanfe.

Iz B.neta dodaju da je policijski očevid trajao dva sata te da u to vrijeme nisu mogli pristupiti otklanjanju kvara, a trenutno rade na što bržoj uspostavi usluga.