Obavijesti

Tech

Komentari 29

Stručnjaci traže da neiskusni Zuckerberg ode s čela Fejsa

Stručnjaci traže da neiskusni Zuckerberg ode s čela Fejsa
1

Smatraju da bi funkciju predsjednika trebao prepustiti stručnjaku, a da bi se on trebao držati tehnoloških inovacija koje mu idu. Smatraju da ima još malo vremena

VIDEO

Dok vrijednost dionica Facebooka i dalje pada, kritičari optužuju Marka Zuckerberga i od njega traže da odstupi s mjesta predsjednika Uprave.

Korporativni stručnjaci predložili su da se 28-godišnji osnivač popularne društvene mreže drži tehnoloških inovacija koje mu idu, a da nekome iskusnijem prepusti vođenje tvrtke. U četvrtak je cijena dionica pala na 19,98 dolara. 

Voditelj tvrtke za istraživanja PrivCo, Sam Hamadeh rekao je za Los Angeles Times da je Zuckerbergu preostalo malo dragocjenog vremena kako bi postao dobar direktor.

Jedan od poteza koji mnogi zamjeraju Zuckerbergu je i nošenje majice s kapuljačom i tenisica na prvom velikom sastanku s investitorima. Taj čin smatraju nezrelim i uvredljivim za korporativni svijet, piše Daily Mail.

Viši direktor u Tangent Capital Partnersu, Chris Whalen rekao je da je takvo ponašanje očekivano od 28- godišnjaka. Ipak, dodao je da se Zuckerberg želi svidjeti svojoj publici, umjesto da bude odgovoran prema svojim ulagačima. 

- Njegov posao sada je voditi tvrtku, rekao je Whalen. 

Ostali stručnjaci kažu da se Zuckerberg, koji je u četvrtak izgubio gotovo 670 milijuna dolara, nepravedno našao na udaru. Njegovi pristaše tvrde da se dionicama loše trguje jer su ulagači shvatili da potencijal Facebooka i nije tako sjajna kako su se ranije nadali i vjerovali. Smatraju da mu se treba dati još malo vremena kako bi dokazao svoju hrabrost. 

Ako Zuckerberg odluči da je njegovo vrijeme isteklo, neće biti prvi predsjednik koji je prepustio predsjedavanje tvrtkom nekom drugom. 

Suosnivači Google Inc-a, Larry Page i Sergey Brin, obojica u kasnim dvadesetima, doveli su Erica Schmidta da nadgleda vođenje tvrtke. 

U svakom slučaju, nema sumnje da Zuckerberg, čije se bogatstvo od svibnja prepolovilo, očajnički želi dokazati kritičarima da nisu u pravu i oporaviti tvrtku. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti