Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Sud naredio gradu Mainzu da pripreme zabranu za dizelaše

Grad Maniz mora pripremiti zabranu prometa za vozila s motorima na dizelski pogon do 1. travnja sljedeće godine, ali ne navodi se odnosi li se ta zabrana na cijeli grad ili pojedine zone

Negotiations on diesel driving ban in Mainz
Foto: Andreas Arnold/DPA/PIXSELL
23 komentara

Upravni sud u Mainzu naložio je u srijedu gradskim vlastima pripremu zabrane prometovanja vozilima s dizelskim motorima koja bi bila uvedena ukoliko se u dogledno vrijeme ne smanje vrijednosti štetnih plinova na području grada.

"Grad Maniz mora pripremiti zabranu prometa za vozila s motorima na dizelski pogon do 1. travnja sljedeće godine. Zabrane bi mogle biti uvedene početkom rujna 2019. kao posljednje sredstvo u slučaju da vrijednost dušikovog ugljika u prvih šest mjeseci sljedeće godine bude premašivala dozvoljene vrijednosti“, stoji u obrazloženju presude.

DIZEL SKUPLJI OD BENZINA Ovo je početak kraja dizelaša? Već sad se benzinac više isplati

U odluci Upravnog suda u Mainzu međutim nije određeno treba li se zabrana prometovanja odnositi na čitav grad ili samo na pojedine zone kao što je to dosad bio slučaj u nekim gradovima.

Grad Mainz smatra da je u stanju održavati prihvatljive granice plinova, ali predstavnici organizacije Njemačka zaštita okoliša, koja je i podigla tužbu protiv grada Mainza zbog neučinkovitosti u borbi protiv zagađenja zraka, dvoji oko toga.

Poskupljenje cijena goriva iznenadilo mnoge građane I TO SE DOGODILO... Nakon punih 10 godina: Litra dizela skuplja od litre benzina!

Zabrane prometa za dizelaše su već na snazi u nekoliko gradova ali samo u pojedinim zonama.

Dosad na sastancima između vlade i predstavnika automobilske industrije nije donesen jedinstveni koncept kojim bi se izbjeglo uvođenje zabrane prometovanja.

A forensic expert works at a crime scene where two people died during a police operation in Kirchheim DRAMA U NJEMAČKOJ 'Upomoć, sin mi prijeti nožem': Dvoje mrtvih i dvoje ranjenih

Politika se zalaže za ugradnju dodatnih katalizatora što industrija zbog prevelikih troškova odbija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message