Obavijesti

Tech

Komentari 1

Suradnja Hrvatske i Huaweija u obrazovanju: Osam studenata dobilo diplome za STEM projekt

Suradnja Hrvatske i Huaweija u obrazovanju: Osam studenata dobilo diplome za STEM projekt
4

Diplome je primilo osam studenata koji su se prijavili za pohađanje tog Huaweijevog programa za razvoj i usvajanje novih digitalnih i STEM vještina i znanja koji se provodi već tri godine

VIDEO

Predstavnici tvrtke Huawei Technology Hrvatska i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva u utorak su dodijelili diplome studentima-polaznicima edukacijskog globalnog Huawei programa za digitalne tehnologije i vještine "Seeds for the Future", kojeg Huawei u Hrvatskoj provodi zadnje tri godine.

Diplome je primilo osam studenata (četiri studentice i četiri studenta) koji su se prijavili za pohađanje tog Huaweijevog programa za razvoj i usvajanje novih digitalnih i STEM vještina i znanja, a kojeg ta kineska tehnološka korporacija zadnjih godina provodi u sto zemalja svijeta.

Studenti su diplome primili u hubu Stablo znanja u zagrebačkom Studentskom centru, nakon čega je za njih priređen i 5G demo show, a dodjela je za medije prenošena online putem.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda Benard Gršić kazao je tom prigodom da se ta edukacija ove godine, kao i lani, zbog pandemije provodila online, ali da su studenti prošli puno toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Sve se odvija na temelju memoranduma o suradnji za obrazovanje koji je 2019. potpisao Središnji ured s Huaweijem i pet hrvatskih sveučilišta za pet godina, s po deset studenata godišnje. Digitalizacija i ulaganje u mlade i međunarodna suradnja u fokusu je ove Vlade, a nove tehnologije ključne su za budući razvoj i prilagodba njima pokazala je i svu važnost u pandemiji. Time se, kao i novim znanjima, istinski mijenja društvo", istaknuo je Gršić.

Posebno važnim je ocijenio da su predstavnici fakulteta i studenti vidjeli vrijednost tog programa koji daje nova znanja o cloudu, umjetnoj inteligenciji, 5G-u i ukupno Huaweijevim tehnologijama, povijesti, kineskoj kulturi i razvoju.

Online su se javili i kineski veleposlanik u Hrvatskoj Qianjin Qi te hrvatski veleposlanik u Kini iz Pekinga Dario Mihelin, koji su pohvalili taj program i suradnju dvije zemlje. Ocijenili su da je ta suradnja, dobra u mnogim područjima, a obilježit će se i iduće godine, kada je 30. godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske.

Mihelin je izrazio žaljenje što hrvatski studenti u sklopu tog programa nisu mogli posjetiti i Kinu i Huaweijeve centre, ali vjeruje da će moći doći 2022., ocijenivši taj Huaweijev program sjajnim za mlade ljude, kao i da bi pri posjeti Kini mogli posjetiti i urede Infobipa koji već nekoliko godina radi i na tom velikom tržištu.

Glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska Kevin Zhang Qiming poručio je da su zadovoljni što je "Seeds for the Future" nastavljen i ove godine te da je razmjena znanja i otvaranje prilika za učenje o novim tehnologijama od iznimne važnosti za Huawei, a vjeruje i za studente i njihovu praksu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle