Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

Sve je stalo usred korone, ali ne i uvoz skupih jurilica u BiH

Tako je među automobilima koju su u BiH dospjeli u jeku epidemije i skupocjeni Ferrari, čija je cijena 622 tisuće konvertibilnih maraka (318 tisuća eura).

Foto: Ferrari
4 komentara

Pandemija kronavirusa dramatično je utjecala na uvoz i prodaju automobila i u Bosni i Hercegovini, no nije poremetila planove onih koji su za vozila spremni platiti i više od 300 tisuća eura, podaci su s carine koje su u četvrtak prenijele banjolučke "Nezavisne novine".

Tako je među automobilima koju su u BiH dospjeli u jeku epidemije i skupocjeni Ferrari, čija je cijena 622 tisuće konvertibilnih maraka (318 tisuća eura).

Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO), Ferrari 488 (Pista/Tip F142) u travnju je uvezla jedna tvrtka iz Hercegovine, a samo uvozne pristojbe za to vozilo iznosile su više od 45 tisuća eura.

Dok je koronavirus harao zatvarajući gotovo cjelokupnu proizvodnju i uslužne djelatnosti u BiH tamo je kupcima dopremljen još niz luksuznih automobila čija je vrijednost iznad 100 tisuća eura.

Tu su bila četiri Mercedesa, tri Porschea i Range Rover.

No ukupan uvoz novih i rabljenih vozila u BiH je tijekom prva četiri mjeseca manji za gotovo 20 tisuća u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema carinskim podacima ove je godine uvezeno nešto manje od 13 tisuća vozila, a za prva četiri mjeseca 2019. njih 32 tisuće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message