Obavijesti

Tech

Komentari 20

Sve samo ne dosadan: Vozili smo Toyotin crossover C-HR

Sve samo ne dosadan: Vozili smo Toyotin crossover C-HR
7

Crossover koji ostavlja dojam puno manjeg auta lakoćom se kreće kroz grad, što smo i isprobali na madridskim ulicama. Toyotin C-HR u prodaji je od početka prosinca

VIDEO

Toyota je napravila automobil za kojim će se ljudi okretati, u što smo se uvjerili tijekom europske prezentacije novog C-HR-a u Madridu. Agresivno dizajniran crossover ostao je vjeran konceptu koji je Toyota predstavila još prije dvije godine i verziji iz prošle godine.

Na prednjem dijelu vidi se nastavak dizajnerskog identiteta novih Toyotinih vozila, a kupeovski izgled na stražnjem kraju naglašen je spuštenim krovom i kvakama u stražnjem stupu vozila, a za sportski dojam zaslužan je mali spojler u krovu. U unutrašnjosti se pak nastavlja taj moderni izričaj u kojem su glavne komande usmjerene prema vozaču. Veliki ekran od 8 inča pak dominira interijerom, a preko njega ćete upravljati multimedijalnim sustavima i navigacijom. Toyota je u interijeru prenijela i detalje s vanjskog izgleda, pa ćete na oblogama vrata i krova, ali i u izgledu zvučnika vidjeti rombove (ili dragulje, kako ih u Toyoti opisuju). 

Jedan od atraktivnih detalja u novom C-HR je i audio sustav za koji je zaslužan JBL, a koji se može naručiti kao opcija. Radi se o sustavu sa devet zvučnika i pojačalom od 576 W. Među tim zvučnicima su i dva potpuno nova visokotonca koja je JBL dizajnirao za Toyotu, a smještena su u A nosačima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

C-HR se nudi s benzinskim motorom od 1,2 litre i 116 KS, kakav smo vidjeli i kod Aurisa. Druga opcija je 1,8-litreni hibridni sustav, sa 122 KS i samo 82 g/km emisije CO2. Toyota navodi kako bi prosječna potrošnja hibrida trebala biti 3,6 litara. On dolazi s CVT mjenjačem, koji je opcija i kod benzinca, koji inače ima šestbrzinski ručni mjenjač.

Za neobičan zvuk tijekom vožnje, na koji se treba naviknuti, zaslužan je karakterističan način rada CVT mjenjača. Japanska kompanija očekuje da će upravo hibridni agregat biti odabir 75 posto kupaca, jer dizela nema u ponudi. U vožnji madridskim ulicama C-HR je djelovao pregledno sprijeda, dok je straga nešto drugačija situacija jer spuštena linija krova daje dojam kao da se pogled sužava. Stoga se morate više oslanjati na bočne retrovizore, a oni pomažu svjetlosnim oznakama za opasnost u mrtvom kutu. Dužinom od 4,36 metara C-HR je gotovo jednak novom Nissanu Qashqaiju, a imaju i gotovo identičan međuosovinski razmak, no od njega je uži i niži.  Prtljažnik nudi 377 litara, dovoljno za urbani par kojem je auto i namijenjen.

C-HR u prodaju kreće početkom prosinca po cijeni od 163.900 kuna za osnovni 1,2-benzinski model sa C-ITY paketom opreme u kojem nećete dobiti multimedijalni ekran osjetljiv na dodir. On je rezerviran za sljedeće pakete, a ovisno o opremljenosti cijena raste do 244.938 kn.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija