Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Svi znaju za Appleovo slovo i, a znate li što ono predstavlja?

iPhone, iPad, iPod i iMac su Appleovi najpoznatiji uređaji, a sve ih veže malo slovo i koje se prvi put pojavilo na iMacu davne 1998. godine kao oznaka za povezivanje

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
20 komentara

Appleovo 'i' vjerojatno je jedno od najprepoznatljivijih slova na svijetu, no činjenica je da mnogi od nas danas ne znaju točno što ono predstavlja. Danas ga najčešće vežemo uz iPhone, no samo slovo u startu je označavalo "internet".

Slovo "i" na svoje uređaje uveli su davne 1998. godine, kad su predstavili prvi iMac, računalo koje je bilo jedan od pokretača eksplozije današnjeg Applea. Predstavljajući šareno računalo, Steve Jobs je rekao kako njme ciljaju na glavnu stvar zbog koje su kupci rekli da žele računalo, a to je bio internet. Računalo je stiglo u vrijeme kad se sve više ljudi spajalo online, a upravo je i internet bio u fokusu oglašavanja za Apple. No, iMac je u svemu i dalje bio punokrvni Macintosh.

Foto: Marcin Wichary/Flickr

No, internet nije bio jedina riječ iza tog sada već kultnog slova "i". Jobs je tijekom prezentacije pokazao niz riječi istog početnog slova (Internet, individual, instruct, inform, inspire). Htio je naglasiti svestranost iMaca pa su tu uz internet bili i individualno, informiraj, inspiriraj, nauči. 

Rekao je kako su oni tvrtka koja radi osobna računala, a iako je ovo računalo stvoreno da povezuje, to je bio i prekrasan samostalan proizvod.  Dodao je da njime ciljaju i na obrazovanje jer ga tamo žele te da je savršen za niz stvari u edukaciji. 

Svi znamo što je uslijedilo kasnije: iPod, iPad i iPhone, telefon koji je u međuvremenu postao jedan od najraširenijih gadgeta. 

REUTERS/PXL | Autor: REUTERS/PXL Foto: REUTERS/PXL

foto
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message