Tech

Komentari 36

Tesla je konačno u Hrvatskoj, najjeftiniji model 319.990 kn

Tesla je konačno u Hrvatskoj, najjeftiniji model 319.990 kn

Američki proizvođač električnih automobila je otvorio je svoju prvu pop-up trgovinu u Zagrebu, no još nema pravi salon. Ipak svi zainteresirani već sada mogu naručiti automobil

Nakon dugog očekivanja američki proizvođač atraktivnih eklektičnih automobila službeno je stigao i u Hrvatsku tako da potencijalni kupci njihove aute više neće morati uvoziti iz inozemstva.

Ipak Tesla još uvijek nema pravi auto salon niti službeni servis u Hrvatskoj , već su otvorili  takozvanu pop-up trgovinu u jednom trgovačkom centru u Zagrebu.

Lokacija pravog salona bit će poznata tek na proljeće, a kada će se on otvoriti još nije službeno objavljeno. 

Na štandu prvog hrvatskog "salona" Tesle izložen je Model 3 Long Range kojeg je moguće razgledati, a uskoro će za probne vožnje biti spremna sva tri Teslina modela, Model 3, Model S i Model X. 

Povoljno u odnosu na Sloveniju ili Austriju

Ovim potezima zainteresiranima u Hrvatskoj je olakšana kupnja Tesle jer se auti na štandu mogu i naručiti.

Tesla je objavila i cijene za njihove automobile u Hrvatskoj. Osnovni Model 3 košta od 319.990 kuna što je prilično povoljno u odnosu na električnu konkurenciju i povoljnije nego što isti auto košta u Sloveniji ili Austriji.

Naime radi se odlično opremljenom autu srednje klase koji ima doseg 430 kilometara, do 100 km/h juri za 5,6 sekundi i postiže 225 km/h. Snažniji Modeli 3 s dužim dosegom i pogonom na sve kotače koštaju 399.990 i 449.990 kuna. 

Veći Model S, nudi se također u tri izvedbe po cijeni od 589.990 kuna do 1049.990 kuna, a veliki SUV Model X košta 669.990 do 799.990 kuna.

Dolazak Tesle u Hrvatsku svakako bi trebao potaknuti njihovu prodaju, ali i ukupnu prodaju električnih automobila na našem tržištu.