Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Najbrži auto koji možete kupiti: Model S postao još ekstremniji

Teslin Model S dobio je novu bateriju od 100 kWh i ubrzanje do 'stotke' od dvije i pol sekunde, čime kažu da su auto s najboljim ubrzanjem koji se može kupiti. Povećali su i doseg na 500 km

Foto: Tesla Motors
23 komentara

Teslin Model S u najsnažnijoj verziji je i dosad imao ekstremno ubrzanje, ali američka kompanija sad je predstavila novu 100 kWh bateriju koja će obiteljskom automobilu omogućiti da do 'stotke' ubrza za samo dvije i pol sekunde. 

Ovime Teslin Model S postaje automobil s najboljim ubrzanjem koji se zapravo može i kupiti. Od njega bolje ubrzanje imaju samo LaFerrari i Porsche 918 Spyder, no radi se o automobilima u ograničenim serijama. 

Nova baterija nudit će se u najsnažnijoj verziji Modela S i Modela X, ali kako i piše Reuters, osim titule kojom se mogu hvaliti, teško da će ova najava riješiti niz drugih izazova ove kompanije, od proizvodnje, financija do regulative. 

Ipak, ono što bi moglo privući nove kupce je i veći doseg ove najsnažnije baterije, a u Tesli navode 506 km prema EPA ciklusu, odnosno 613 prema ciklusu kako ih mjeri EU. Time je ovo i električni automobil s najvećim dosegom, a Elon Musk je napisao kako to znači da bi uz povoljne vremenske uvjete vozači mogli s jednim punjenjem doći od San Francisca do Los Angelesa. Prebacimo li to na hrvatske ceste, vozač bi s jednim punjenjem mogao bez brige doći od Zagreba do Splita i još bi mu ostalo energije. 

Kupci koji još nisu preuzeli svoj P90D Ludicrous mogu novu bateriju nadoplatiti za 10.000 dolara, dok će postojeći vlasnici moći nadograditi baterije za 20.000. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message