Obavijesti

Tech

Komentari 20

Top pet filmova znanstvene fantastike za koje niste znali

Top pet filmova znanstvene fantastike za koje niste znali
6

S tehnološkim napretkom snimanje SF-a postalo je dostupno i nezavisnoj kinematografiji, što je donijelo niz zanimljivih filmova koje ne smijete propustiti

VIDEO

Nekoć smo gledajući Zvjezdane staze sanjali o bežičnoj komunikaciji,  komunikatorima i računalima sa zaslonom na dodir – danas to sve živimo. Znanstvena fantastika zakoračila je u stvarnost. Na filmu je pak postala mračna i ozbiljna, ali i pristupačna. Naime, s tehnološkim napretkom snimanje SF-a postalo je dostupno i nezavisnoj kinematografiji, što je donijelo niz zanimljivih filmova koje ne smijete propustiti.

Gospodin Nitko (2010.)

Fantastična glazba, neobičan pogled na ljudsku čežnju za vječnim životom i nimalo uobičajena životna priča čovjeka koji je posljednji smrtnik na Zemlji 2092. godine kada je ljudska rasa uspjela ostvariti besmrtnost. Putem nekoliko alternativnih životnih linija Nema Nobodyja doživjet ćete budućnost pripovijedanja, višestruke svjetove i višestruke živote te dobiti priliku da promislite način na koji donosite odluke. Premijerno prikazan na 66. festivalu u Veneciji, film je osvojio i niz nagrada – Golden Osellu, nagradu Biografilm Lancia te šest belgijskih nagrada Magritte, kao i srca kritičara te europske publike.

VIDEO

Stroj (2013.)

Velika Britanija i Kina u svijetu budućnosti vode okrutni hladni rat čije su najveće žrtve – vojnici. Naime, britansko Ministarstvo obrane toliko je gladno novog topovskog mesa da proizvodi implantate zbog kojih vojnici s oštećenjima mozga mogu i dalje služiti. Korak od poboljšanih vojnika do savršenih strojeva za ubijanje istodobno je i velik i malen, a kada ga dvoje inženjera umjetne inteligencije ostvari, umiješat će se politika te donijeti promjenu sudbine ljudi i strojeva, ali i tijeka evolucije.

VIDEO

Druga Zemlja (2011.)

Nisu samo Europljani ti koji umiju napraviti dobar nezavisan SF film, i Amerikanci se mogu othrvati impulsu da snimaju samo skupe blockbustere. Odličan je primjer film o briljantnoj djevojci koja skrivi strašnu tragediju i kako se s tim nosi u svijetu u kojemu postoji još jedna Zemlja, te možda još jedna mogućnost iskupljenja. Izvrsna gluma, odličan scenarij i nominacije za nagrade Saturn najbolja su preporuka za ovu nezavisnu znanstveno-fantastičnu dramu Amerikanca Mikea Cahilla koja je osvojila niz nagrada, među kojima su i dvije s famoznog Sundancea.

VIDEO

I Origins (2014.)

Tri godine poslije, na istom festivalu, drugi film istoga redatelja odnio je prestižnu nagradu Alfred P. Sloan, koja se na Sundanceu dodjeljuje od 2003. godine, za film u čijem su središtu znanost, tehnologija i znanstvenik. Ovaj nezavisni SF donosi priču o znanstveniku koji pokušavajući pobiti kreacionizam dokazivanjem evolucije u ljudskom oku dolazi do neočekivanog otkrića zbog kojega mu se preokrene cijeli svijet, i profesionalni i privatni.

VIDEO

Predodređenost (2014.)

U svijetu drukčijeg SF-a posebno mjesto oduvijek drže Australci. Braća Spierig, autori filma Rat za krv, ponovno su se udružili s Ethanom Hawkeom kako bi na velike ekrane prenijeli kratku priču kultnoga SF pisca Roberta A. Heinleina All You Zombies. Violinski kovčezi kao vremenski strojevi, promjene spola na putovanju kroz vrijeme, vremenski agenti u potjeri za teroristima i neobične vremenske petlje jamče napetost i nesvakidašnju zabavu u ovom odličnom SF trileru.

VIDEO

Ove filmove pogledajte u Vip i B.net videoteci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle