Obavijesti

Tech

Komentari 39

Tuži autore Fallouta 4: 'Zbog igre sam izgubio posao i ženu'

Tuži autore Fallouta 4: 'Zbog igre sam izgubio posao i ženu'
4

Rus tuži Bethesdu jer ga nije upozorila na moguće posljedice suludog igranja. Traži od njih naknadu u iznosi od oko 46.000 kuna zbog gubitka posla i supruge

VIDEO

Fallout 4 je jedan od najvećih hit igara ove godine. Sa svojim postapokaliptičnim okružjem i složenom radnjom, lako je shvatiti da se mnogi igrači 'zakače' za igru i izgube pojam o vremenu. I posao. Ili suprugu. 

To se dogodilo ruskom igraču koji sada tuži Bethesdu, developera ove igrice. Kako navodi u tužbi Bethesda ga nije upozorila da su ovakve posljedice moguće te ih smatra odgovornima za gubitak posla i supruge.

Ruski mediji prenose kako je ovaj 28-godišnji muškarac iz Krasnojarska igrao Fallout 4 puna tri tjedna gotovo bez prestanka te u tom periodu nije išao na posao, nije jeo niti spavao te je potpuno zanemario svoju suprugu.

Naravno, to je dovelo do otkaza na poslu, a i žena ga je ostavila. Kao šlag na kraju, počeo je patiti i od određenih zdravstvenih problema jer je potpuno zanemario svoje zdravlje i osnovne potrebe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Muškarac sada tuži Bethesdu za 500.000 rubalja (oko 46.000 kuna). 

- Da sam znao da je ova igra toliko zarazna bio bih oprezniji. Ne bih je kupio ili bi počeo igrati tek za vrijeme praznika ili godišnjeg odmora - izjavio je nesretni Rus. 

U Americi je bilo nekoliko pokušaja tužbi ovakve vrste, no čak i ondje, gdje su nama možda nezamislive tužbe normalne, odbačene su. Ruski pravni sustav sada se po prvi put susreće s ovakvom vrstom tužbe pa ćemo morati pričekati kako će Rusi presuditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…