Obavijesti

Tech

Komentari 51

U Hrvatsku stigao novi Seat Leon, stoji od 148.615 kuna

U Hrvatsku stigao novi Seat Leon, stoji od 148.615 kuna
19

Nakon Golfa i Octavije iz Volkswagen grupe na naše je tržište stigla i treća zvijezda u novom izdanju. Riječ je o novoj generaciji Leona koja oduševljava napretkom i brojnim novostima

VIDEO

Nova generacija Seata Leona stigla je na hrvatsko tržište s  s cijenom od 148.615 kuna za početni model 1.0 TSI 110 KS sa Style paketom opreme. Od ovog tjedna auto se može vidjeti u svim ovlaštenim salonima Seata.

 Na našem tržištu će se nuditi šest različitih motora. Kod benzinskih je osnova jednolitreni trocilindrični model sa 110 KS, a tu su još i 1,5-litreni modeli sa 130 i 150 KS, s time da se najsnažniji motor nudi u dvije varijante, s mild hibrid sustavom u kombinaciji s automatskim mjenjačem i bez mild hibrid sustava s ručnim mjenjačem. Dizelaša su dva. Osnovni dvolitreni TDI ima 115 KS, a snažniji 150 KS te on dolazi u kombinaciji s automatskim mjenjačem. 


Nude se tri razine opreme. Osnovna Style već je iznenađujuće bogata, a u nju spadaju alunaplatci, 4 USB utičnice, trozonski automatski klima uređaj koji čak ima i komande straga, LED prednja i stražnja svjetla, dodirni zaslon promjera 8,25", te još mnogo praktičnih dodataka i sustava za pomoć u vožnji. Osim u opremi Style Leon se nudi i u varijantama X Cellence i FR (obje od 176.240 kuna) koje donose digitalne instrumente i još mnogo praktičnih, funkcionalnih i estetskih dodataka. 

Seat je do sada prodao čak 2,2 milijuna Leona, a nova bi generacija trebala nastaviti uspjeh najprodavanijeg Seata. Novi Leon dugačak je 437 cm što ga svrstava među veće ali i prostranije predstavnike u klasi. U prtljažnik, kao i kod prethodnika  stane 380 litara.


Unutrašnjost je doživjela digitalnu revoluciju, a kako izgleda virtualna vožnja u ovom autu s pogledom od 360 stupnjeva možete pogledati na videu ispod članka. Leon je također  prvo potpuno povezivo vozilo ove marke što donosi brojne praktične prednosti. Tu su i bežično punjenje mobitela, upravljanje glasom, ambijentalno osvjetljenje. Već je prikazan i karavan Sportstourer koji na 464 cm dužine nudi zaista obilje prostora u kabini i 620 litara u prtljažniku, no on na naše tržište stiže kasnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način