Obavijesti

Tech

Komentari 6

U Hrvatsku stigla nova marka automobila. DS kao francuski odgovor na Mercedes i društvo

U Hrvatsku stigla nova marka automobila. DS kao francuski odgovor na Mercedes i društvo
14

Nova francuska premium marka dolazi na naše tržište u velikom stilu otvorenjem prvog prodajnog salona u Zagrebu i hrvatskom premijerom svojih modela iz aktualne ponude

VIDEO

Mnogi se više ne sjećaju DS-a. Francuski automobili DS3, DS4 i DS5 pojavili su se u Hrvatskoj prije više od desetak godina te su se prodavali pod značkom Citroëna, a sredinom prošlog desetljeća koncern PSA je odlučio potpuno osamostaliti svoju "podmarku" te je tako nastala tvrtka DS automobiles, a logo Citroëna je nestao s njihove karoserije. Nažalost, otprilike u to vrijeme i DS je potpuno nestao s hrvatskog tržišta. 

Sada se nova francuska premium marka vrača na naše tržište u velikom stilu otvorenjem prvog prodajnog salona u Zagrebu i hrvatskom premijerom svojih modela iz aktualne ponude.

DS automobili poprilično su osvježenje na našem tržištu. Francuski pogled na premium klasu jako se razlikuje od konvencionalnog kakav ima njemački trojac Audi, Mercedes i BMW ili japanski Lexus. Osim što su iznimno luksuzni, francuski premium modeli su i i vrlo ekstravagantni i nadasve originalni. 

DS u Hrvatskoj trenutno nudi tri modela. I dok su nekada oni dosta podsjećali na Citroëne na novim modelima je vidljivo kako je DS u međuvremenu izgradio svoj originalni imidž i prepoznatljiv dizajnerski potpis.

Najzanimljiviji model u ponudi je trenutno kompaktni DS4 zato što se radi o najsvježijem automobilu ove tvrtke. Na svjetska tržišta je stigao ove godine i zaista se jako ističe u usporedbi sa svim drugim kompaktnim modelima na tržištu. Automobil donosi mnogo zanimljivih dizajnerskih rješenja kako iznutra tako i izvana, ali najviše impresionira briga za detalje u unutrašnjosti gdje DS4 ima mnogo unikatnih rješenja. 

Kompaktni automobil nudi se u kombinaciji s dizelskim, benzinskim i plug in hibridnim pogonima. Svi oni dobro su poznati iz raznih modela Citroëna, Peugeota i Opela. Benzinac je 1,2-litreni agregat sa 130 KS, 1,5-litreni dizelaš ima istu snagu, a plug-in hibridni sustav razvija 225 KS i nudi električni doseg od 55 km. Početna cijena osnovnog DS4 je 240.900 kuna.

Najmanji model u ponudi DS-a je gradski DS3 Crossback, sportsko dizajnirani Hatchback koji je također prepun zanimljivih dizajnerskih rješenja, kako izvana tako i iznutra. Njegova ponuda motora sastoji se od benzinaca snage 100 i 130 KS te potpuno električnog pogona s baterijom od 50 kWh i 136 KS. Cijena osnovnog benzinskog modela je 209.900 kuna. 

Najveći model je DS7 Crossback. Izuzetno luksuzni i maštovito dizajnirani kompaktni SUV za sada se nudi s benzinskim motorom snage 180 KS, dizelašem sa 130 KS i dva plug-in hibridna pogonska sustava. Slabiji ima prednji pogon i 225 KS dok uz snažniji od 300 KS dolazi pogon na sve kotače. Najjeftiniji DS7 Crossback u ponudi je dizelaš koji košta od 314.900 kuna. 

Ponuda DS-a će već početkom nove godine biti osjetno osvježena jer stižu redizajnirani DS3 i DS7 Crossback, crossover DS4 Cross ali i veliki novi SUV DS9  kao apsolutni vrh ponude ove francuske marke. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'U ŠOPING CENTRIMA LJUDI NE RAZMIŠLJAJU'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine
POZITIVAN CJENOVNI UDAR

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine

Telemach je odlučio pojednostaviti ponudu te svojim korisnicima optičkog interneta snižavaju cijene u njihovim Giga paketima. Uz to, ukinuli su i najmanji paket od 300 Mbit/s te svi dosadašnji korisnici dobivaju 1 Gigu

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić