Obavijesti

Tech

Komentari 6

U Hrvatsku stigla tri modela Forda. Svi su impresivni, a jedan od njih je 'Amerikanac'

U Hrvatsku stigla tri modela Forda. Svi su impresivni, a jedan od njih je 'Amerikanac'
9

U ponudi Forda su od sada ogromni luksuzni SUV Explorer, veliki električni kombi E-Transit i specijalno izdanje SUV-a Pume nazvano Gold Edition.

VIDEO

Hrvatsko tržište postalo je bogatije za tri Fordova modela, a sva tri imali smo priliku vidjeti i provozati na prezentaciji koja je održana u okolici Varaždina. U ponudi Forda su od sada ogromni luksuzni SUV Explorer, veliki električni kombi E-Transit i specijalno izdanje SUV-a Pume nazvano Gold Edition.

Veliki kombi Transit od sada se nudi i u potpuno električnoj verziji koja je nazvana E-Transit. Kombi se nudi u tri dužine i dvije visine s teretnim prostorom zapremine 9,5 do 15,1 kubičnih metara i nosivosti do 1015 kilograma. Sve pogoni električni motor snage 184 KS dok je doseg, ovisno o verziji do 240 do 260 kilometara. Maksimalna snaga brzog punjenja je 115 kW dok se na AC struji kombi puni snagom od 11,3 kW. Cijena osnovnog modela je 582.500 kuna s PDV-om, odnosno 466.000 kuna bez PDV-a za osnovnu izvedbu. 

Ford Puma ST Line Gold Edition je specijalna i još bogatije opremljena verzija ionako bogato opremljene verzije Pume. Auto je lako prepoznatljiv po zlatnim naplatcima i ekskluzivnoj sivoj boji karoserije. Auto je svoj jedinstven dizajn dobio zahvaljujući glasovanju ljubitelja Forda na društvenim mrežama, a oko 275.000 ljudi odlučilo je da je baš ta kombinacija boja idealna za Pumu. Pumu ST Gold Edition pokreče 1,5-litreni EcoBoost benzinski motor od 155 i 200 KS, a broj proizvedenih primjeraka bit će ograničen. Cijena osnovnog modela je 255.990 kuna. 

Najvažniji novitet Forda je ogromni SUV Explorer. Ovo je jedan od najprodavanijih SUV-ova na tržištu SAD-a, a kako je i Europa poludjela za SUV-ovima Ford je odlučio okušati sreći i s ovim modelom na tarom kontinentu.

Riječ je je ogromnom SUV-u koji nudi vrhunske terenske sposobnosti, mogućnost vuče vrlo teških prikolica do 2500 kilograma  i obilje mjesta u kombinaciji sa sedam sjedala. Automobil je zaista "američki velik" s 505 cm dužine  i čak 2,47 tona mase. Već na prvi pogled izgleda vrlo impresivno, a dizajn mu je dosta agresivan.

Za razliku od američke "tradicije i običaja" za pogon Explorera je zadužen donekle štedljiv plug-in hibridni sustav. On kombinira trolitreni V6 motor snage 355 KS s električnim motorom za ukupnu snagu sustava od čak 457 KS! Baterija kapaciteta 13,6 kWh omogućava potpuno električni doseg od 42 kilometara. To je ujedno i jednina pogonska opcija za ovaj auto u Hrvatskoj. 

Impresivno motorizirani Ford ima i impresivne performanse. Do 100 km/h stiže za okruglih šest sekundi, a maksimalna brzina je 100 km/h. 

Što se prostranosti tiče, u kabini ima vrlo mnogo mjesta, solidno je i u trećem redu sjedala, a prtljažnik je ogroman. Čak i sa svih sedam sjedala u funkciji u njega stane 330 litara, a kada se koristi pet sjedala kapacitet mu je 1140 litara.  

U ponudi je samo ST Line paket opreme koji donosi maksimalnu razinu luksuza. Cijena Explorera je od 699.990 kuna.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Direktor u Honoru otkriva: Novi preklopni telefon će zapanjiti sve, ne idemo u električne aute
PLANOVI KINESKOG DIVA

Direktor u Honoru otkriva: Novi preklopni telefon će zapanjiti sve, ne idemo u električne aute

Krenuli smo praktično od nule i napravili najbolji preklopni telefon na svijetu, ističe Honorov globalni direktor marketinga, navodeći kako su inovacije bile ključne u oporavku tvrtke nakon odvajanja od Huaweija

'Atlas se kreće bolje od čovjeka, glavu i trup bez problema može okrenuti za 180 stupnjeva...'
HUMANOIDNI ROBOT

'Atlas se kreće bolje od čovjeka, glavu i trup bez problema može okrenuti za 180 stupnjeva...'

Nasljednik je humanoidnog robota Atlas. Radit će u tvornici Hyundai. Glavu i trup okreće za 180 stupnjeva
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle