Obavijesti

Tech

Komentari 17

Uber uvodi chat s vozačima i postaje sigurniji za putnike

Uber uvodi chat s vozačima i postaje sigurniji za putnike
4

Uberovi vozači više neće moći vidjeti vaš broj, a s njima ćete moći razgovarati preko chata kako bi smanjili čekanje. Kako će i pozivi biti u aplikaciji, njeno korištenje bit će malo jeftinije

VIDEO

Dok u Hrvatskoj čekaju rješenje svoje pravne situacije, Uber od danas globalno uvodi opciju chata i poziva unutar aplikacije, kao što to radite u Viberu, zbog čega će korištenje samog Ubera biti nešto jednostavnije i jeftinije samom korisniku. 

Putnici će moći precizno reći gdje su i na taj način bi se trebalo smanjiti i vrijeme čekanja vozača, osobito na lokacijama gdje karte nisu pouzdane. Vozač će u Uberovoj aplikaciji vidjeti vašu poruku i jednostavnim klikom na palac gore dati znak da ju je primio, a kao i kod sličnih aplikacija imat ćete notifikaciju da je poruka stigla i da je pročitana. 

Osim toga, kako se pozivi i poruke šalju unutar aplikacije, vozači i putnici neće moći vidjeti brojeve telefona već samo korisničko ime. Na taj način će i korištenje Ubera biti nešto sigurnije jer će se izbjeći neugodne situacije u kojima bi vaš broj mogao doći u neželjene ruke. Kako se pozivi i poruke šalju kroz aplikaciju, to znači i da se troši samo podatkovni promet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uber bi trebao olakšati snalaženje vozačima jer će se poruke stranih turista automatski prevesti, a isto to će vrijediti i kad koristite Uber u inozemstvu. 

Iz Ubera kažu da će nove opcije stići korisnicima u sljedećih nekoliko tjedana s novim verzijama aplikacije. Točnije, kod nas to možemo očekivati tijekom rujna ili listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle