Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
168 komentara

Ubio legendarnog lava Cecila: Internet se 'osvećuje' ubojici

Krivolovci su lava hranom namamili van teritorija parka, zatim ranili samostrelom, a potom gonili punih 40 sati prije nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem

Facebook
Foto: YouTube/Screenshot
168 komentara

U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je legendarni lav Cecil . Prekrasni lav crne grive bio je vođa čopora. Turisti su ga obožavali jer je uvijek spremno pozirao za fotografije.

Ikona Nacionalnog parka okrutno je ubijen. Krivolovci su ga hranom namamili van teritorija parka, zatim ranili samostrelom, a potom gonili punih 40 sati prije nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem. Trinaestogodišnjem Cecilu su zatim odrubili glavu i oderali kožu .

Johnny Rodriguez, šef jedinice za očuvanje životinja, rekao je za BBC kako je Cecil imao 6 mladunčadi koji će sada biti ubijeni jer će novi lav preuzeti čopor.

- Tako to funkcionira...u divljini, priroda ide svojim tijekom – objasnio je.

Zaposlenici parka i vlasti brzo su reagirali i identificirali lovca. Radi se o stomatologu iz Minnesote u Americi – Walter J. Palmer . Palmer je poznat kao strastveni lovac te se na svom blogu hvalio svojim prijašnjim smaknućima. Za lov i ubojstvo Cecila platio je 55.000 američkih dolara lokalnim vodičima.

Ubrzo nakon identifikacije, internet je planuo. Osnovana je Facebook stranica na kojoj korisnici zahtijevaju pravdu za Cecila. Također, Palmerova stomatološka ordinacija je na Yelpu prikupila preko 2000 negativnih komentara i minimalnih ocjena što je rezultiralo zatvaranjem ordinacije do daljnjeg.

Palmer se u međuvremenu oglasio i izrazio žaljenje zbog ubojstva Cecila. Kako je objasnio u svojoj izjavi, nije znao da ne smije ubiti tog lava.

- Oslonio sam se na stručnost lokalnih vodiča kako bi osigurali legalan lov – pokušao se opravdati Palmer.

Zimbabwe, kao i mnoge afričke zemlje, pokušavaju stati na kraj krivolovu koji dovodi mnoge životinje na rub izumiranja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message