Obavijesti

Tech

Komentari 0

Uradi sam zvučnik: Isprobali smo modularni IKEA Frekvens

Uradi sam zvučnik: Isprobali smo modularni IKEA Frekvens
8

Šareni, modularni, blještavi...IKEA Frekvens zvučnici namijenjeni su mladim korisnicima, a kao i većina toga što nudi švedski proizvođač, mogućnosti slaganja i sparivanja su iznimno široke

VIDEO

IKEA je uz Symfonisk seriju zvučnika predstavila i FREKVENS seriju zvučnika, ali i drugih dodataka koju su kreirali u suradnji sa Teenage Engineering studijom dizajnera, programera i inženjera iz Stockholma. 

Frekvens kolekcija koju smo isprobali tako uključuje niz elemenata koji se mogu spajati i slagati na različite načine, pa ćete ih moći prilagoditi radu ili vikend zabavi s posebnom rasvjetom. 

U centru cijele serije su zvučnici, koji mogu biti prijenosni s ugrađenom baterijom. Njima možete pridružiti LED rasvjetu i reflektore, a sve to možete složiti i na dodatni stativ koji dolazi u seriji ili razmjestiti po prostoriji. 

Kako smo rekli, zvučnici su u centru, a osnovu čini mali zvučnik kojem možete spojiti subwoofer, ali u cijelu seriju možete spojiti još jedan zvučnik pa ćete dobiti sustav koji podsjeća na velike prijenosne radio-kazetofone iz 80-ih godina prošlog stoljeća. IKEA u kutiji svakog zvučnika isporučuje spojnice i ručke, a audio kabelima možete kreirati svoj personalizirani sustav. Uz to, fronte na zvučnicima se mogu mijenjati, pa tu imate i priliku za dodatni stilski izričaj.

Čak i u osnovnoj konfiguraciji, kad koristite samo mali zvučnik, poslužit će jako dobro kao PC zvučnik ili Bluetooth zvučnik u spavaćoj sobi, no upareni set od dva zvučnika i subwoofera je odličan za zabave. Kako je to sve modularno, upariti možete do osam uređaja, a personalizacija ide u beskonačnost, ako imate pristup 3D printeru, jer je Teenage Engineering omogućio skidanje planova za dodatke koje možete izraditi u drugim kombinacijama boja i materijala. Što se same glazbene slike tiče, basevi su prilično moćni, osobito uz subwoofer, ali i ukupni dojam je jako dobar za ovako mali set. 

Rasvjetni moduli koji dolaze uz zvučnike reagiraju na zvuk, pa ako ih spojite dovoljno blizu imat ćete i svjetlosni show. Ovo će se vjerojatno puno više svidjeti mlađim korisnicima ili može biti zabavno kad imate tulum. 

Upravo ta modularnost je ono gdje ovaj sustav briljira i gdje je njegov glavni adut. Netko tko želi Bluetooth zvučnik za povremeno slušanje glazbe, moći će na ovaj način dobiti simpatičan i ne pretjerano skup zvučnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić