Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
56 komentara

Velika većina Hrvata vjeruje kako će uskoro letjeti autima

Proizvođač guma Goodyear proveo je istraživanje o vozilima i vožnji u budućnosti. Osim što su uvjereni da će letjeti zrakom, više Hrvata odabralo bi benzinske nego električne aute

56 komentara

Gotovo 80 posto ispitanih u Hrvatskoj vjeruje da ćemo se u budućnosti svojim vozilima kretati zrakom. Istraživanje Goodyeara pokazalo je da većina vjeruje kako je budućnost prijevoza u zraku. Zanimljiv rezultat s obzirom na to da je tema letećih automobila aktualna već više od 70 godina, a još nije počela njihova komercijalna upotreba.

Prvi let letećeg automobila Aerocara bio je 1949. i svjetska javnost je tad vjerovala da je pitanje godine kad će se ovakve letjelice raširiti svijetom. No od tada se, unatoč brojnim prototipovima raznih proizvođača, ništa nije promijenilo, serijskog komercijalnog letećeg automobila još nema, prije svega zbog toga što je letenje puno kompliciranije i opasnije od vožnje. Unatoč tome, većina Hrvata i dalje vjeruje da je pred letećim autima budućnost.

U istom istraživanju, 35 posto ispitanih izjasnilo se da bi odabralo benzinski auto kad bi imali slobodan izbor, 34 posto njih odabralo bi električni auto, a 31 posto hibridni automobil. Kad bi mogli odlučivati između vlastitog automobila, brzog vlaka ili dijeljenog prijevoza automobilom (car sharing), čak 76 posto Hrvata odlučilo bi se za vlastito vozilo, 13 posto za car sharing, a 11 posto za brzi vlak. Anketa je provedena na 1794 ljudi u Hrvatskoj.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message